Mai multe echipaje de prim-ajutor au intervenit, marți, pe autostrada A1, înainte de Vama Nădlac II, după ce dintr-un TIR s-au auzit strigăte de ajutor. În autotren, autoritățile române au descoperit 55 de migranți, aproape asfixiați.

Vama NadlacFoto: Politia de Frontiera

Conform Poliției de Frontieră Arad, poliţiştii de la punctul de trecere a frontierei Nădlac II au fost sesizaţi prin 112 de către un şofer aflat în coloana de automarfare, pe sensul de ieşire din ţară, că din compartimentul marfă al camionului pe care îl conduce se aud zgomote.

  • „Imediat, o echipă din cadrul PTF Nădlac II s-a deplasat la faţa locului, în acelaşi timp fiind anunţate echipaje ISU Arad, în eventualitatea necesităţii acordării de asistenţă medicală.
  • Ajunşi la faţa locului, lucrătorii noştri au deschis compartimentul marfă al ansamblului rutier înmatriculat în Cehia, descoperind astfel, în interior, 55 de cetăţeni străini”, precizează Poliţia de Frontieră Arad, conform Agerpres.

Şoferul este din Uzbekistan şi transporta anvelope în Austria.

Mai multe echipaje medicale au intervenit la fața locului, iar potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, migranții aveau „tulburări respiratorii post hipoxie”.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat pentru Agerpres că s-a cerut sprijin şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

„Având în vedere condiţiile improprii în care migranţii călătoreau, s-a cerut sprijin de la ISU, care a trimis echipaje SMURD. S-a constatat că starea persoanelor aflate în automarfar este una bună.

În continuare, migranţii au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, urmând a se stabili, între altele, naţionalitatea acestora şi împrejurările în care au ajuns în TIR”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă.

El a precizat că se fac cercetări şi cu privire la şofer.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Ruxandra Klein, a declarat că niciunul dintre migranţi nu a necesitat transportul la spital, toţi primind asistenţă medicală la faţa locului: „Cel mai probabil, din cauza panicii create, unele dintre persoanele aflate în compartimentul de marfă al TIR-ului au strigat după ajutor”.