Sute de persoane participă, sâmbătă, la prima zi a evenimentului Zilele Porţilor Deschise organizat pe aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav, care va deveni operaţional de săptămâna viitoare, potrivit news.ro.

Aeroportul Internațional BrașovFoto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Sute de persoane au vizitat, în doar câteva ore, noul aeroport Braşov-Ghimbav, care va deveni operaţional joi.

Sâmbătă şi duminică pe aeroportul din Braşov are loc evenimentul „Zilele Porţilor Deschise”, în cadrul căruia noua aerogară este deschisă publicului iar fiecare vizitator primeşte un tichet de îmbarcare simbolic.

Pentru sâmbătă a fost programat un spectacol aviatic, urmat de câteva ore de concerte şi focuri de artificii.

Duminică, programul de vizitare a aeroportului începe tot de la ora 12:00, evenimentul urmând a fi închis duminică seară, la ora 21:45, cu un show de lasere.

Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a declarat că joi va avea loc prima aterizare pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, care este este primul aeroport din estul Europei care va fi dirijat din punct de vedere al traficului aerian de la distanţă, de la Arad, printr-un turn virtual.

Zborul inaugural pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va fi făcut joi de aeronavă TAROM, la care vor participa oficialități.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brașov a declarat că în prezent sunt doi operatori care vor opera curse spre patru destinaţii din Germania, iar din august vor exista trei zboruri pe săptămână spre Londra, Barcelona şi Bruxelles pentru început, potrivit newsbv.ro.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat, marţi, că a semnat Ordinul de ministru prin care Aeroportul Braşov-Ghimbav va putea opera curse internaţionale, de la mijlocul lunii iunie.

Pentru cele două evenimente, din week-end și din 15 iunie, bugetul total a fost estimat la un milion de lei, cu tot cu TVA, iar costurile vor fi împărţite în mod egal, între Consiliul Judeţean Braşov şi Primăria Ghimbav, scrie Brașov.net.

Aeroportul Brașov-Ghimbav este primul construit în România în ultimii 50 de ani.