Depozitarea sticlei de lapte pe ușa frigiderului pare o alegere firească și multă lume păstrează astfel produsul lactat. Însă experții în reducerea risipei alimentare avertizează că aceasta este o greșeală, potrivit Daily Mail, Daily Mirror și The Telegraph.

Lapte păstrat pe ușa frigideruluiFoto: Valery Vvoennyy / Panthermedia / Profimedia

Specialiștii avertizează că păstrarea laptelui în ușa frigiderului reduce durata de valabilitate a produsului.

„Laptele este un produs perisabil, astfel încât locul și temperatura la care îl depozitați în frigider îi afectează durata de păstrare", a atras atenția dr. Christian Reynolds, lector principal la Centrul pentru Politici Alimentare la Universitatea City din Londra.

Consumatorii sunt îndemnați să nu țină recipientele de lapte în ușa frigiderului, specialiștii spunând că aceasta ar putea fi o greșeală uriașă pentru cei care doresc să economisească bani pentru alimente.

Aceștia susțin că în acest fel laptele își pierde mai repede valabilitatea.

Sfatul vine în contextul în care costul vieții este tot mai scump și multă lume vrea să economisească și caută modalități în care produsele cumpărate să rămână proaspete pentru cât mai mult timp.

De aceea locul perfect pentru a depozita orice produs lactat este pe raftul frigiderului, cât mai în spate, unde temperatura este mai scăzută constant, în timp ce pe ușă temperatura variază pentru că este deschisă frecvent.

Dacă vreți să păstrați laptele în congelator, recipientul trebuie să fie plin doar trei sferturi, astfel încât să nu dea pe afară în momentul în care îngheață și își mărește volumul.