​Meteorologii au emis, vineri, avertizări cod galben și portocaliu pentru jumătatea de nord-vest a țării, unde vor fi ploi torențiale și vijelii.

Ploaie torențială în RomâniaFoto: Shutterstock

Avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este în vigoare de vineri, de la ora 10.00, până sâmbătă, la ora 10.00.

Conform meteorologilor, în acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Avertizarea cod portocaliu de ploi torențiale va fi în vigoare vineri între orele 14.00 - 23.00. Zone afectate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava.

Meterorologii spun că în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Potrivit ANM, în zilele următoare vremea va fi instabilă mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte.