Ilie Marcel Șerbuc, principalul suspect în cazul uciderii fetei de 12 ani al cărei cadavru a fost găsit ascuns într-o canapea într-o locuință din București, a fost cercetat de procurori timp de patru ani, a bătut crunt o altă fată, în urmă cu 9 ani, victima ajungând la spital. El a fost cercetat în libertate de procurori timp de patru ani, a fost condamnat apoi cu suspendare, în prima instanță, și a scăpat în final fără nicio pedeapsă, scrie Libertatea. Mama fetei ucise a fost adusă în țară, din Spania, şi a fost eliberată după ce a fost audiată la Serviciul Omoruri din Capitală. Ea spune că vinovat este concubinul său, bărbatul fiind dat în urmărire.

masina politieFoto: Agerpres

Ilie Marcel Șerbuc a fost judecat pentru „lovire sau alte violențe” după ce în 2014, când avea 28 de ani și era stabilit în satul Sfântu Ilie din comuna suceveană Șcheia, a bătut crunt o fată care era în ultimul an de liceu.

„Inculpatul a dat dovadă de un comportament generalizat agresiv”

  • „M-a lovit cu pumnul în faţă, m-a prins de păr, m-a lovit cu capul de un scaun și apoi m-a strâns de gât. Ca să scap, i-am promis că îl iubesc și că nu-l voi părăsi niciodată, iar el m-a lăsat să plec”, arăta tânăra în plângerea depusă la Poliție, scrie Libertatea.

Ancheta procurorilor în acest caz a durat 4 ani, timp în care bărbatul a fost cercetat în libertate. A fost mai întâi condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare de Judecătoria Suceava.

În motivarea deciziei, judecătorul arată că, deși „inculpatul a dat dovadă de un comportament generalizat agresiv”, iar „leziunile cauzate victimei sunt de o gravitate ridicată”, instanța nu consideră că trebuie să meargă la închisoare, având în vedere „recunoașterea săvârșirii faptei și lipsa antecedentelor penale”.

Victima a făcut apel, dar Șerbuc i-a dat bani, iar ea și-a retras plângerea și procesul a încetat.

Mama fetei ucise a ajuns în ţară şi este audiată la Serviciul Omoruri din Capitală / Concubinul acesteia, dat în urmărire

Mama fetei ucise a ajuns în ţară, din Spania, şi este audiată la Serviciul Omoruri din Capitală. Femeia - care a fost adusă sub escortă - spune că vinovat este concubinul său, negând orice implicare în moartea fiicei sale.

  • „Luni seara am auzit că au găsit-o moartă la mine în pat. De aia am venit acasă, că sunt nevinovată”, a declarat femeia la sosirea în ţară, conform News.ro.

Întrebată dacă crede că persoana care i-a făcut ceva rău fetiţei este concubinul său, femeia a răspuns afirmativ. Ea a relatat că ultima oară când a fost la muncă bărbatul a rămas singur cu fata, spunând că o duce la ea acasă, însă bagajele copilei au rămas în locuinţă.

Marți dimineață, mama fetei a fost găsită în Spania, în urma unei alerte europene transmise de autoritățile române.

Femeia a fost prinsă și ridicată de polițiști, în timp ce partenerul acesteia, care, la fel ca ea, ar fi plecat din România după Paște, este în continuare căutat. După ce a fost audiată în Spania, femeia a fost lăsată în libertate.

Ilie Marcel Șerbuc a fost dat în urmărire prin Europol şi încadrat la categoria „periculos".

Cine este fata ucisă

Fata ucisă este Anamaria Constantin și avea 12 ani. Copila şi mama sa au fost date dispărute la începutul lunii mai, când fostul soţ al femeii, care este tatăl fetei, a anunţat că nu mai poate lua legătura cu ele.

Tatăl fetei, Vasile Constantin, spunea că este posibil ca fata să fi fost răpită de către concubinul mamei fetei, un bărbat care în ultimii zece ani a lucrat în construcții în străinătate. Alături de el muncea în străinătate și mama fetei, care se afla în custodia tatălui ei, potrivit Antena 3.

Anamaria îşi vizita mama de Paște, când aceasta și concubinul ei au venit în România. Tatăl fetei spune că de atunci nu și-a mai văzut fiica și nici pe fosta soție.

Cadavrul fetei, pus într-un sac și ascuns în lada unei canapele

Anchetatorii au fost sesizați în acest caz în 3 iunie, de către proprietarul unui apartament din Sectorul 4 că, după plecarea chiriaşilor săi, a găsit în lada canapelei un sac din plastic care emana un miros de putrefacţie.

Luni, Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunțat că în acest caz a început urmărirea penală pentru infracţiunea de omor, iar în 3 și 4 iunie procurorul criminalist și poliţişti ai Serviciului Omoruri şi ai Serviciului Criminalistic au făcut cercetarea la faţa locului, fiind ridicate mai multe mijloace de probă.

De asemenea, sacul din plastic a fost transportat la INML, constatându-se că „în interior se afla cadavrul unei persoane de sex femeiesc, aflat în stare de putrefacţie. Autopsia medico-legală a stabilit că moartea persoanei neidentificate, de sex femeiesc, a fost violentă".

În spațiul public au existat informații că persoana găsită moartă ar fi o femeie, respectiv mama fetei.

Marți, Parchetul Tribunalului București a anunțat că persoana găsită moartă este o fată de 12 ani, conform expertizei genetice.

„La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Naţional de Criminalistică s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din municipiul Bucureşti, Sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei”, a transmis, marți, Parchetul Tribunalului București.