Un bărbat de 37 de ani din Timişoara, cadru militar, ameninţă de joi dimineaţă că se va arunca pe fereastră de la etajul 7 al unui bloc din municipiul Timișoara. Vineri dimineaţă, el stă în continuare pe pervazul geamului, iar negocierile pentru a-l determina să renunţe la acest gest continuă. Miercuri, o femeie care locuia pe aceeași stradă s-a aruncat de la etajul 10.

PompieriFoto: Cateyeperspective | Dreamstime.com

11:10Bărbatul se află în siguranţă în locuinţă, a anunțat IPJ Timiș. Un aplinist a coborât în rapel, bărbatul s-a speriat, apoi a fost imobilizat, transmite news.ro.

Potrivit IPJ Timiş, barbatul încă stă, vineri dimineaţă, pe pervazul geamului şi nu a renunţat la gestul extrem, potrivit news.ro.

Astfel, negocierile pentru a-l determina să renunţe continuă.

Un bărbat de 37 de ani ameninţă, de joi dimineaţă, că se va arunca pe fereastră de la etajul 7 al unui bloc de locuinţe din Timişoara, aflat pe Calea Şagului. Pompierii au montat o pernă gonflabilă.

Bărbatul este cadru militar, fiind subofiţer la Unitatea Militară 01109 Timişoara. El este angajat al MApN din 2007.

Militarul nu a participat la misiuni în teatrele de operaţii, iar la ultima evaluare psihologică a fost declarat apt limitat. El este necăsătorit şi are un copil.

La locul incidentului au mers poliţişti ai Secţiei 2 din Timişoara, un negociator din cadrul SAS Timiş şi militari din ISU Timiş, precum şi şeful de stat major, psihologul şi medicul şef al unităţii militare.

Miercuri, o femeie de 53 de ani s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc de locuinţe, tot pe Calea Şagului din Timişoara, şi a fost găsită pe acoperişul de la intrarea în bloc.

Aceasta a supravieţuit şi a fost dusă de urgenţă la spital.(Foto: Dreamstime.com)

------------

Pentru consiliere în situaţii de criză suicidară puteţi contacta Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului între orele 19.00 și 7.00 la numărul de telefon 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) sau prin e-mail la sos@antisuicid.ro.

Pentru sprijin și prim-ajutor psihologic puteți contacta hub-ul antidepresie, primul de acest fel din România, la numărul de telefon 037 445 6420 (apelabil gratuit la nivel național din orice rețea). Linia este deschisă non-stop. În cazul în care simțiți că sinuciderea este iminentă, apelați de urgență 112.