Retragerea rămâne încă o metodă contraceptivă des folosită de cupluri, însă și una cu riscul cel mai mare de apariție a unei sarcini nedorite - aproximativ una din cinci femei rămâne însărcinată atunci când se bazează exclusiv pe această metodă.

Contracepția pentru cupluriFoto: Shutterstock

Deși foarte riscantă, metoda retragerii a rămas în continuare una dintre cele mai folosite metode de contracepție deoarece este gratuită, nu are efecte secundare, cum ar fi cele care pot apărea în cazul contraceptivelor orale, la îndemână oricând sau atunci când partenerul preferă să nu folosească prezervativ. Însă, chiar și atunci când metoda coitus interruptus este folosită perfect, va exista întotdeauna riscul unei sarcini.

Astăzi însă, noi metode de contracepție sigure și eficiente câștigă teren ca soluții contraceptive folosite de cuplurile moderne. Printre acestea - contracepția locală, exemplificată de produse precum ovulele Contracept-M.

Contracepția locală este o alternativă ideală pentru cuplurile care își doresc o metodă de contracepție simplă, la îndemână și care nu vor să folosească prezervativ sau anticoncepționale orale, pentru o experiență sexuală spontană, sigură și plăcută.

Prezervativele și pilulele contraceptive orale, deși populare, pot să nu fie potrivite pentru toate cuplurile. Prezervativele pot fi uneori o barieră în ceea ce privește spontaneitatea și senzația de intimitate, în timp ce pilulele contraceptive necesită o administrare zilnică și pot avea potențiale efecte secundare.

Contracepția locală, adusă în prim-plan de ovulele Contracept-M, este o alternativă inovatoare eficientă, mult mai prietenoasă cu organismul femeilor, cu o rată de succes de 94% conform indicelui PEARL, ce contorizează numărul de eșecuri la 100 de cazuri.

Ovulele Contracept-M acționează prin distrugerea spermatozoizilor și formarea unei bariere la nivelul colului uterin ce împiedică intrarea acestora în uter și fecundarea ovulului.

Substanța activă, clorura de benzalconiu, nu trece în cavitatea uterină, nu se absoarbe în organism, nu trece în sânge sau în laptele matern și nu produce malformații congenitale. În plus, ovulele Contracept-M sunt utilizate punctual, înainte de fiecare contact sexual, eliminând astfel necesitatea unei administrări zilnice.

Avantajele contracepției locale

Ovulele Contracept-M pot fi utilizate fără un consult medical prealabil, nu necesită monitorizare medicală ulterioară, nu au reacții adverse severe şi vin cu o serie de avantaje precum

  • Se folosesc doar înainte de actul sexual. Deoarece nu toate femeile doresc să folosească metode contraceptive atunci când nu au contacte sexuale, Contracept-M vine și cu acest avantaj: nu este nevoie să îți aduci aminte zilnic să îl iei. Îl folosești cu 10 minute înainte de un contact sexual, pentru o protecție de până la 4 ore, ceea ce te scutește de grija de a lua zilnic câte o pilulă. Prin forma sa și modalitatea de aplicare, ovulul Contracept-M rămâne la locul lui și acționează o perioadă finită de timp.
  • Se poate folosi și atunci când alte metode contraceptive, ca anticoncepționalele orale sau steriletul, sunt contraindicate. Contracepția locală este cu atât mai avantajoasă atunci când este contraindicat, din motive medicale sau de altă natură, alegerea altei metode cum ar fi: contracepția orală sau instalarea unui dispozitiv intrauterin, așa cum este steriletul.
  • De asemenea, această metodă contraceptivă poate fi folosită și de către femeile aflate în perioada de premenopauză, când ciclurile menstruale sunt neregulate.
  • Poate fi folosită și după naștere, în perioada alăptării, deoarece substanța activă este un spermicid, nu un hormon, și nu trece în laptele matern. Așa cum îi arată denumirea, contracepția locală acționează exclusiv la nivelul vaginului.
  • Are eficacitate ridicată, de 94% - contracepția locală funcționează în mod constant și eficient la locul unde are loc fertilizarea, oferind cuplurilor un mijloc de contracepție fiabil, care minimizează potențialele efecte secundare. Eficacitatea contraceptivă a Contracept-M este de 94%.
  • Un alt avantaj al acestei metode de contracepție este dat și de flexibilitate și posibilitatea de a întrerupe oricând folosirea ei. Cuplurile pot alege să întrerupă sau să elimine această soluție în orice moment, dacă decid că își doresc un copil sau vor să exploreze metode contraceptive alternative.

Când vine vorba despre alegerea celor mai sigure metode de contracepție pentru cuplu, partenerii trebuie să poarte o discuție atât unul cu celălalt, cât și cu medicii specialiști, pentru a fi siguri că decizia finală este cu adevărat cea mai potrivită pentru ei.

De la pilula tradițională contraceptivă, la noua contracepție locală prin ovule, metodele contraceptive au parcurs un drum lung în ultimii ani și acum există mai multe opțiuni disponibile decât oricând.

Folosind metode de contracepție sigure, cuplurile se pot bucura de o relație sexuală împlinită și să prevină în același timp riscul apariției unei sarcini nedorite. O alegere informată, comunicarea între parteneri și monitorizarea regulată sunt cheia pentru a aborda în mod responsabil contracepția.

Pentru cuplurile care caută o metodă de contracepție eficientă, la îndemână și convenabilă, ovulele Contracept-M reprezintă alegerea ideală și oferă numeroase avantaje. Cu o eficacitate ridicată, protecție de lungă durată și flexibilitate, contracepția locală permite cuplurilor să-și gestioneze cu încredere și ușurință sănătatea reproductivă.

Sursa foto: Shutterstock