​Parcă vremea de afară îndeamnă la relaxare, la încercarea de a face timpul să nu mai zboare atât de iute cum o face de obicei. Dar cum nu prea avem pârghii de a determina timpul să nu se mai scurgă atât de mișelește pe lângă noi, te îndemnăm să faci ceva util cu acesta. O variantă ar putea fi răsfoirea paginilor din Digiteca Arcanum, pagini ce conțin informații care-ți pot întregi imaginea asupra unui subiect de interes. Iar o altă soluție pentru petrecerea timpului cu folos ar fi o vilegiatură.

Digiteca Arcanum îți oferă o vacanță printre pagini digitaleFoto: Digiteca Arcanum

Vilegiatura, concediul ori vacanța - indiferent cum i-am spune - sunt menite de a ne scoate din cotidian, de a ne deconecta de la rutină. Însă dacă nu ai ajuns în punctul în care îți poți îndrepta pașii spre alte locuri, atunci te îndemnăm să te întorci la prima noastră sugestie. Mai reții care este? Ziarele și revistele din Digiteca Arcanum! Consultă-le și pornește într-o aventură pe cinste alături de informațiile pe care le vei descoperi. Cu imaginația trebuie să stai bine, căci în rest e totul pregătit. Baza noastră de date funcționează ceas, se îmbogățește constant, calitatea materialelor digitalizate este una deosebită. Ce ți-ai putea dori mai mult?!

Astăzi îți oferim chiar și un punct de plecare: un articol apărut în publicația Adevărul” în anul 1891. Este o călătorie îndepărtată… în timp. Dacă ești amator de astfel de plimbări, atunci Digiteca Arcanum ți se va potrivi perfect. Rândurile din 1891 îndeamnă cititorii să viziteze județul Neamț: „Unul din judeţele cele mai bogate în localităţile de vilegiatură şi ape minerale dacă nu chiar cel mai bogat, este judeţul Neamţu.” Mănăstiri, pârtii de schi, ape minerale, orașe cochete, excursii cu trăsura și, pe deasupra, prețuri pentru toate buzunarele. Însă un articol din 1892 al aceleiași publicații ne lămurește de ce astfel de ieșiri sunt nu doar necesare, ci aproape obligatorii: „În aceste luni de zăduh, e şi necesar şi higienic şi cum voiţi să părăseşti măcar o lună Capitala, să mai schimbi, aerul, să te mai scalzi în valurile vre-unui râu sau cel puţin în cada vre-unui stabiliment balnear. Nu ştiu cine spunea că vilegiatura a fost inventată tocmai în vederea acestei necesităţi.”

Și tot astăzi îți oferim și un aperitiv pentru tot ce înseamnă Digiteca Arcanum – navigare gratuită!

Paginile digitalizate se pot consulta pe baza unui abonament! Însă de astăzi, 8 iunie, până duminică, 11 iunie, ai ocazia să utilizezi Digiteca Arcanum gratuit. Iar dacă vei prinde gustul descoperirii trecutului, atunci mai avem o surpriză pentru tine! Dacă vei intra pe pagina de internet a Digitecăi Arcanum vei vedea că poți beneficia de o reducere de 50% pentru toate tipurile de abonament. Ce îți poți dori mai mult?!

Poți testa căutarea facială AICI

Ce este, de fapt,Digiteca Arcanum?

Este o bază de date care cuprinde aproape 5 milioane de pagini de ziare și reviste românești apărute în ultimele trei secole. Știm că pare mult și că te gândești că marea cantitate de informații îți poate îngreuna procesul de căutare. Însă nu este deloc așa! Introduci un cuvânt sau o sintagmă și hop! rezultatele apar într-o clipită. Și nu ne oprim doar aici! Motorul de căutare folosește inteligența artificială, având posibilitatea de a filtra rezultatele. De exemplu, poți alege să îți apară pagini doar cu text sau pagini care cuprind și imagini. Și dacă tot suntem la capitolul acesta, te înștiințăm că poți executa până șicăutare facială. Ziarele pe care le deține Digiteca Arcanum sunt publicate online, indiferent de subiect sau de culoarea politică, ceea ce face ca baza de date să fie nepărtinitoare și să ofere celui ce o cercetează diferite puncte de vedere asupra aceluiași subiect. Vrei să afli dacă politicienii erau diferiți în România lui Cuza, a lui Carol al II-lea sau a lui Ceaușescu? Intră pe Digiteca Arcanum și lasă-te surprins de informații nebănuite din ziare precumIlustrațiunea Română,Dimineața,Gazeta Transilvaniei,Scînteia,Adevărul etc.

Călătoria a ajuns la final?

Depinde doar de tine dacă alegi ca această călătorie să se finalizeze. Timp de 3 zile, de astăzi, 8 iunie, până duminică, 11 iunie, ai posibilitatea să accesezi gratuit întreaga bază de date. Dacă nu te mulțumești cu o vilegiatură de o zi, îți recomandăm să intri acum pe Digiteca Arcanum și să te abonezi cu o reducere substanțială - de 50%. Nu rata șansa de a călători prin istoria și evenimentele care definesc cultura românească.

Articol susținut de Digiteca Arcanum