„Campionatul European de Sex va începe joi la Goteborg”, arată un titlu de pe site-ul agenției de știri Mediafax de astăzi. Potrivit știrii, Suedia a recunoscut oficial sexul ca sport și acum va găzdui un Campionat European de Sex. Cu toate acestea, Suedia neagă că ar avea loc un astfel de campionat, scrie Deutsche Welle.

Fake News Foto: Saulo Angelo / Alamy / Alamy / Profimedia

„Sexul este recunoscut ca sport în Suedia, iar primul Campionat European va avea loc începând de joi, 8 iunie”, la Goteborg, scrie Mediafax, citând Latestly.com.

Potrivit știrii evenimentul va dura mai multe săptămâni, cu câte șase ore de concurs în fiecare zi.

Suedia neagă că ar fi recunoscut sexul ca sport

Purtătorul de cuvânt al Confederației Sportive Suedeze, Anna Setzman, a spus pentru DW că „toate aceste afirmații sunt false”.

„În acest moment, în unele mass-media internaționale sunt răspândite informații false despre Suedia și sportul suedez”, a adăugat ea. „Acestea sunt negate cu fermitate”.

Cum a început totul?

Göteborgs-Posten, unul dintre principalele cotidiene în limba suedeză, a raportat că în spatele întregii povești se află un suedez pe nume Dragan Bratic.

Potrivit ziarului, Bratic deține mai multe cluburi de striptease și dorea ca sexul să fie clasificat drept sport. El a depus o cerere pentru a deveni membru al confederației în ianuarie a acestui an.

Confederația sportivă suedeză a confirmat pentru DW că există o persoană care a susținut că există o federație sexuală și a solicitat aderarea, dar cererea a fost respinsă în mai.

„Confederația sportivă suedeză a atras atenția asupra faptului că în unele părți ale presei internaționale se răspândesc în prezent știrile că o federație sexuală a devenit membră a Confederației sportive suedeze”, a spus Setzman în declarație. „Este o informație falsă cu scopul de a denigra sportul suedez și Suedia”.