Cu toții suntem expuși unor situații juridice pe parcursul vieții noastre, fie că este vorba despre chestiuni de drept civil, dreptul familiei sau dreptul muncii. În unele cazuri, aceste situații pot fi soluționate fără ajutorul unui avocat, dar în altele este absolut necesar să angajați un avocat bun de drept civil din Timișoara, în special dacă acesta este orașul în care au intervenit problemele dar nu numai atunci. Redăm mai jos câteva dintre situațiile în care ar fi indicat să angajați un avocat.

Situații în care vă poate ajuta un avocat Foto: Musatoiu.com
  1. Divorț și partaj

Divorțul poate fi, după structura fiecăruia, una dintre cele mai stresante și dificile experiențe prin care poate trece o persoană. În astfel de situații, este esențial să aveți un avocat bun de divorț și partaj din Timișoara care să vă reprezinte interesele. Avocații specializați în dreptul familiei pot oferi asistență în toate aspectele conexe ale procesului de divorț, inclusiv împărțirea bunurilor comune, stabilirea pensiei alimentare și custodia copiilor. Un avocat experimentat poate ajuta la obținerea unui acord echitabil și la evitarea unui proces costisitor și dureros.

  1. Dreptul familiei – custodie, pensie de întreținere

În cazul unui divorț sau al separării, custodia copiilor poate fi una dintre cele mai disputate probleme. În mod normal, la pronunțarea divorțului, custodia copiilor este comună însă există și câteva situații mai speciale în care aceasta să fie acordată doar unuia dintre părinți. În astfel de cazuri, este important să aveți un avocat bun de dreptul familiei din Timișoara care să vă reprezinte interesele și să vă ajute să obțineți custodia copiilor. Avocații specializați în dreptul familiei pot ajuta la negocieri privind custodia și domiciliul copiilor și pot oferi asistență în negocierea unui program de vizită sau stabilirea pensiei alimentare.

  1. Succesiune

Atunci când un membru al familiei dumneavoastră decedează, este important să aveți un avocat bun de drept civil din Timișoara pentru a vă ajuta să administrați bunurile și proprietățile sale lăsate moștenire. Însă o succesiune se poate complica și pot interveni diverse dispute între moștenitori sau poate interveni un testament despre care nu se știa ori un contract de întreținere. În aceste cazuri, competența unui avocat succesiune Timișoara este vitală.

  1. Accidente rutiere

Dacă sunteți implicat într-un accident din care au rezultat daune personale sau materiale, este important să aveți un avocat bun de drept civil din Timișoara pentru a vă reprezenta interesele. Acesta vă va ajuta să obțineți compensațiile corecte pentru prejudiciile suferite, fie prin negociere directă cu asiguratorul, fie prin proces în instanță.

  1. Executări silite

După cum știm deja, o executare silită poate fi abuzivă în multe feluri. Ea ar putea fi prescrisă, actul în baza căruia sunteți executat s-ar putea să nu dețină calitatea de titlu executoriu sau dobânzile care vă sunt solicitate e posibil să nu fie întemeiate. Pentru toate aceste situații, un avocat bun de drept civil, respectiv un avocat specializat în executări silite din Timișoara ar putea face diferența între pierderea unei sume mari de bani și o viață liniștită.

  1. Tranzacții imobiliare sau litigii imobiliare

Problemele legate de proprietate, ce țin de imobiliare și drept imobiliar, pot fi foarte complexe și necesită cunoștințe specializate în domeniul dreptului civil. În cazul în care aveți probleme legate de o proprietate în Timișoara, un avocat specializat în drept civil vă poate ajuta să vă protejați drepturile și să obțineți rezultatele dorite. De asemenea, vă poate ajuta să faceți o investiție profitabilă și să obțineți o proprietate imobiliară lipsită de probleme juridice. Iar dacă faceți investiții imobiliare pentru un venit pasiv, cash flow, atunci avocatul dumneavoastră poate superviza bunul mers al afacerii și, la nevoie, poate evacua un chiriaș.

  1. Contracte civile și litigii civile

În cazul în care aveți de semnat sau ați semnat un contract care poate fi problematic sau care necesită modificări sau îmbunătățiri, un avocat specializat în drept civil vă va ajuta să vă asigurați că respectivul contractul este just și că interesele dumneavoastră sunt protejate. De asemenea vă poate reprezenta în cazurile de încălcare a contractului, când răspunderea civilă contractuală va trebui antrenată, cât și în cazurile unor fapte ilicite care vă provoacă un prejudiciu iar răspunderea civilă delictuală va trebui antrenată.

  1. Dreptul muncii și litigii de muncă

Dreptul muncii se completează cu prevederile de drept civil și procedură civilă, de unde rezultă că un avocat specializat în drept civil este foarte probabil să vă poată ajuta cu probleme de dreptul muncii, accidente de muncă sau litigii de muncă. De la încheierea contractului individual de muncă și până la cercetarea disciplinară, detașarea sau concedierea abuzivă, există multe situații în care un avocat specializat în dreptul muncii poate fi de mare ajutor.

Acestea sunt doar câteva exemple în care asistența și competența unui avocat Timișoara specializat în drept civil, dreptul familiei și dreptul muncii, ar putea fi de mare folos. Așa cum a fost menționat în introducerea articolului, există situații de o gravitate mai redusă când nu este neapărat nevoie de ajutorul unui avocat, fiind suficient un research online sau un sfat de la prieteni care au trecut prin situații similare, însă aceste situații sunt puține. Așa cum o problemă medicală se poate agrava când e neglijată, amânată sau tratată superficial, la fel se întâmplă și cu o problemă juridică.