Imaginea lui Carmen Iohannis, soția președintelui României, a fost folosită de o companie de bijuterii pentru promovarea unei companii de bijuterii. Mai exact, fotografii cu Carmen Iohannis care purta bijuterii în valoare de peste 12.000 de euro au fost postate pe rețelele sociale.

Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la un eveniment în GermaniaFoto: Presidency.ro

Casa de bijuterii Malvensky a publicat pe conturile sale de Facebook și Instagram fotografii cu Carmen Iohannis, soția președintelui țării Klaus Iohannis, în care aceasta poartă un colier și un inel cu diamante.

„Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a ales să își completeze ținuta elegantă cu o selecție excepțională de bijuterii din colecția Malvensky Grace Diamonds. Suntem mândri să creăm piese atemporale care onorează și celebrează frumusețea și individualitatea unică a celor care le poartă”, a scris casa de bijuterii în limba engleză într-o postare pe Facebook cu fotografii cu Carmen Iohannis purtând respectivele bijuterii.

Potrivit informațiilor de pe site-ul propriu, bijuteriile purtate de Carmen Iohannis la un eveniment din Germania au o valoare de peste 12.000 de euro. Mai exact este vorba despre un Colier Monaco, din aur alb de 18 kt, cu diamante albe cu un preț de 48.000 LEI și un Inel Monte Carlo, din aur alb de 18 kt, cu diamante albe cu un preț de 12.500 LEI.

Președintele Klaus Iohannis a susținut sâmbătă, 3 Junie 2023, o alocuțiune în cadrul ceremoniei de decernare a Premiului Civic German, la Castelul Benrath, din Düsseldorf, Republica Federală Germania. Alături de el la eveniment a fost și soția sa Carmen Iohannis.

  • UPDATE Potrivit Digi24, Administrația Prezidențială a explicat că bijuteriile au fost purtate de Carmen Iohannis doar cu ocazia evenimentului pentru a „promova” creatorii români, iar la ele „au fost returnate creatorului la revenirea în țară”.
  • „Prima Doamnă, Carmen Iohannis, promovează creatorii români cu ocazia evenimentelor publice la care participă, atât interne, cât și externe. La ceremoniile publice care au avut loc la finalul săptămânii trecute în Republica Federală Germania, Prima Doamnă a purtat bijuterii ale unui creator român, inspirate din opera lui Constantin Brâncuși, acesta fiind și motivul utilizării acestora. Bijuteriile au fost returnate creatorului la revenirea în țară, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată și cu ținutele vestimentare purtate de Prima Doamnă. Nu a existat niciun contract care să implice câștiguri financiare în urma promovării bijuteriilor respective”, a transmis Administrația Prezidențială, potrivit Digi24.

Potrivit descrierii de pe site-ul propriu, „Malvensky este un brand romanesc de bijuterii din Romania, inființat de catre Malvina Cservenschi, fost jurnalist si prezentator TV care este, de asemenea, designerul si directorul de creatie al colectiilor”. Compania din spatele brandului este Malvensky Corporation S.R.L.

Potrivit aceleiași surse, Malvensky „a fost selectionat drept Furnizorul Oficial al Casei Regale din Romania.”