Au schimbat mersul lucrurilor fie în istoria României, fie prin alte țări. În unele cazuri, pentru întreaga lume. Dar marea scenă a istoriei nu i-a reținut în galeria cu celebrități. De unii poate că veți auzi prima oară, de alții poate că ați mai auzit, undeva prin istoria specializată a domeniilor și profesiilor în care activați.

Grigore Trancu-Iași, pe fundal creat de Inteligența ArtificialăFoto: Colecțiile Muzeului Național de Istorie a României/Midjourney - Colaj Dana Mischie/ Panorama

Sunt oameni care au făcut, la vremea lor, diferența în domeniul în care au activat. Panorama îi scoate în față, la pachet cu faptele lor care au făcut lucrurile să se miște către un viitor mai modern, în campania „Români care au produs schimbarea”.

9 ianuarie 1940. Pe pagina de necrologuri din New York Times, o bucată de coloană anunța moartea lui „Trancuiashi”, un politician român descris ca un economist remarcabil, care fusese președintele grupului guvernamental la conferința de la Geneva, dedicată muncii, din 1927.

Un fapt însă și mai important – acest „Trancuiashi” este nimeni altul decât fondatorul Ministerului Muncii din țara noastră.

Citește mai mult pe Panorama,ro