Regele Charles al III-lea a ajuns, vineri seară, la Valea Zălanului, unde a fost întâmpinat de mai mulţi localnici, pe care i-a salutat, strângându-le mâinile. El a primit un buchet de flori galbene de la o fetiţă şi un altul, în care se afla şi un bujor, de la o femeie, relatează News.ro.

Regele Charles in RomaniaFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a ajuns, vineri seară, cu maşina la Valea Zălanului, unde deţine o proprietate.

El le-a făcut cu mâna celor prezenţi şi apoi s-a apropiat de localnicii care îl aşteptau, strângându-le mâna, pe rând, şi schimbând câteva cuvinte cu aceştia.

Regele a primit un buchet de flori galbene de la o fetiţă, dar şi un buchet în care se afla un bujor, de la o femeie.

După ce i-a salutat pe toţi cei adunaţi lângă proprietatea sa să îl aştepte, regele Charles s-a retras, împreună cu mai multe persoane, între care şi contele Kalnoky Tibor.

Majestatea Sa Regele Charles al III-lea a ajuns vineri în România. Aeronava cu care a venit monarhul a aterizat pe Aeroportul Băneasa. Regele a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Primirea oficială a avut loc pe Platoul Marinescu. Regele a salutat garda în limba română. „Bine aţi revenit în România şi în numele românilor vă dorim o domnie prosperă şi lungă”, i-a transmis preşedintele Klaus Iohannis Regelui Charles, după ce acesta a semnat în cartea de onoare.

Regele Charles al III-lea a declarat vineri, în alocuţiunea susţinută la Palatul Cotroceni, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, că a ajuns să iubească România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea. El a spus în limba română: „Ţară de glorii, ţară de dor!”, fiind aplaudat de oficialii prezenţi la eveniment. Legăturile noastre de prietenie sunt mai puternice astăzi decât oricând de-a lungul istoriei şi abia aştept să îmi joc şi eu rolul în strângerea lor şi mai puternic, pe viitor, a mai spus regele.

Charles al III-lea deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

CITEȘTE ȘI: