O tânără din Bucureşti a fost reţinută pentru exercitarea fără drept a unei profesii şi vătămare corporală din culpă, fiind acuzată că, deși nu are pregătirea necesară, le-ar fi făcut mai multor femei injecţii cu acid hialuronic în buze, iar în urma intervențiilor acestea au ajuns la spital.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Poliţia Capitalei a anunţat, miercuri, că în acest dosar vizând infracțiunile de „exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi şi vătămare corporală din culpă” au fost făcute percheziții.

Conform Poliției Capitalei, în perioada ianuarie 2022 - prezent, la o adresă din Sectorul 4, o femeie de 23 de ani „ar fi exercitat acte medicale de chirurgie estetică fără să aibă calitate sau studii medicale în acest sens”. „Astfel, prin activităţile efectuate ar fi cauzat mai multor persoane traume fizice, iar pentru vindecare a fost necesară intervenţia în regim de urgenţă a unor medici specializaţi în chirurgie estetică”, spune sursa citată.

Poliția mai spune că au fost identificate două tinere de 18 și 22 de ani cărora femeia le-a făcut repetate intervenții.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore.

Potrivit unor surse judiciare, tânăra le injecta altor femei acid hialuronic în buze, deşi această activitate ar fi trebuit să fie realizată doar de un medic estetician. Ea avea în jur de trei programări pe zi, iar o astfel de „intervenţie” costa 600 de lei. Mai multe tinere - inclusiv femeia reținută - au ajuns ulterior la spital, având probleme din cauza injecţiilor.