Poliţiştii din Alba au deschis un dosar penal în cadrul căruia fac verificări, in rem, pentru infracţiunea de ucidere din culpă, în cazul unei femeie de 41 de ani, internată la Spitalul Municipal Aiud, care a murit, joi seară, la scurt timp după ce a fost anesteziată pentru o operație de urgență.

Sala de operație, la spitalFoto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poliţiştii au deschis o anchetă după ce au fost sesizaţi de către reprezentanţii Spitalului Municipal Aiud cu privire la decesul unei paciente, potrivit IPJ Alba, citat de news.ro.

Sursa citată a precizat că verificările se fac in rem, cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, şi că nu a fost primită nicio sesizare de la rudele femeii.

Vineri, poliţiştii aşteaptă rezultatul necropsiei care trebuie să precizeze cauza decesului.

Directorul medical al Spitalul Municipal Aiud, medicul Mircea Domşa, a declarat că femeia se prezentase în urgenţă, cu două zile în urmă, având o formaţiune tumorală genitală în pelvis.

Joi, pentru că prezenta dureri în zona abdominală, a fost dusă de urgenţă în sala de operaţie.

Conform medicului, în sala de operaţie, pacientei i s-a făcut iniţial o rahianestezie care nu a avut efect, după care a i s-a făcut o anestezie oro-traheală, moment în care a intrat în stop cardio-respirator, pe fond de bronho-spasm.

Mircea Domşa a explicat că astfel de cazuri sunt foarte rare.

Conform acestuia, medicii chirurgi nu au apucat să deschidă pacienta. Ea a fost resuscitată în sala de operaţie, a fost dusă în secţia de Terapie Intensivă unde a făcut un al doilea stop cardio-respirator în urma căruia nu a mai putut fi resuscitată.