Doi tineri dintr-o comună din judeţul Călăraşi sunt cercetaţi penal după ce au furat mai multe bunuri dintr-un şantier şi, cu autoturismul în care transportau bunurile furate, au provocat două accidente rutiere în decurs de câteva minute, în ambele cazuri părăsind locul faptei. În plus, şoferul autoturismului nu avea permis de conducere, relatează News.ro.

masina politieFoto: Agerpres

Evenimentele au avut loc în municipiul Călăraşi.

„În fapt, organele de poliţie au fost sesizate referitor la aspectul că o persoană necunoscută ar fi condus un autoturism pe strada Prelungirea Bucureşti, iar la intersecţia cu strada Ciocârliei nu ar fi acordat prioritate de dreapta, intrând în coliziune cu un motociclist. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a şoferului de motocicletă, în vârstă de 17 ani, care a fost transportat la spital. De asemenea, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, intrând în coliziune cu un gard al unui imobil, ulterior, părăsind locul accidentului”, arată Poliţia Călăraşi.

Cei doi au fost reţinuţi

Cercetările făcute de poliţişti au dus la identificarea celui aflat la volanul maşinii implicate în cele două accidente. Anchetatorii au stabilit că este un bărbat de 25 de ani, care era însoţit de un pasager de 23 de ani, ambii din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Călăraşi.

În autoturism poliţiştii au găsit mai multe bunuri care fuseseră furate din şantierul unei societăţi comerciale, iar în urma verificărilor au constatat că şoferul autovehiculului nu deţine permis de conducere.

Ambii tineri au fost reţinuţi, fiind acuzaţi de furt calificat, fugă de la locul accidentului şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere.