Opt turişti care au intrat cu ATV-urile în zona interzise, precum fond cinegetic şi de vânătoare sau păşuni alpine, au fost amendaţi de jandarmi, la sfârşitul săptămânii trecute, iar valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 28.000 de lei.

ATVFoto: Atv © Sebastian Czapnik | Dreamstime.com

Amenzile au fost date de către jandarmii de la Postul Montan Vama Buzăului, după ce aceştia au constatat că mai mulţi turişti au pătruns cu ATV-urile în fondul cinegetic şi de vânătoare sau pe păşunile alpine, a transmis luni Jandarmeria Braşov., conform News.ro. Cuantumul total al amenzilor se ridică la 28.000 lei.

„Revenim cu îndemnul către toţi turiştii de a alege să se bucure de natură, de peisaje şi de splendoarea locurilor cu gândul de a le proteja şi de a le îngriji. Suntem convinşi că o plimbare la pas prin pădure vă poate aduce mai multă bucurie decât o plimbare în zgomotul motoarelor, iar verdele pădurii se vede mai bine cu ochiul liber decât prin vizorul unei căşti de protecţie”, le transmit turiştilor jandarmii montani. (Foto: Dreamstime.com)