O amplă acţiune a poliţiştilor rutieri din Ilfov şi de la Brigada Rutieră a Capitalei se desfăşoară, sâmbătă, pe drumurile naţionale 2 şi 3 şi pe Bulevardul Pipera, în zonele Voluntari şi Pantelimon. În decurs de câteva ore, aproape 100 de şoferi au fost depistaţi depăşind viteza legală, în unul dintre cazuri fiind vorba despre un şofer care conducea cu 181 kilometri pe oră pe un tronson de drum unde viteza maximă admisă este de 80 de kilometri pe oră.

Viteză pe șoseaFoto: Sergiy Serdyuk / Alamy / Alamy / Profimedia

„În intervalul 8:00-17:00, au fost constatate mai multe nereguli, pentru care poliţiştii rutieri din Ilfov au aplicat 161 sancţiuni contravenţionale, conform OUG 195/2002, dintre care 96 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Aşadar, au fost depistaţi conducători auto, care au depăşit regimul legal de viteză şi cu peste 100 de km/h. Exemplificăm cazul unui conducător auto, care a fost depistat conducând cu 181 de km la oră, pe un tronson de drum, pentru care limita legală de viteză este de 80 de km la oră”, se arată într-o informare dată publicităţii de Poliţia Ilfov și citată de News.ro.

Bărbatul respectiv a fost amendat contravenţional cu de 1305 lei şi i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 120 de zile.

În cadrul acţiunii al cărei scop este depistarea persoanelor care nu respectă regimul legal de viteză, poliţiştii rutieri din Ilfov au reţinut 19 permise de conducere, toate pentru depăşirea vitezei legale.

Sâmbătă seară poliţiştii rutieri din Ilfov sunt în continuare prezenţi în teren, pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere.