Un deţinut încarcerat la Penitenciarul Ploieşti a evadat, vineri, escaladând gardul împrejmuitor al secţiei exterioare Movila Vulpii, relatează Agerpres.

Penitenciarul PloieştiFoto: anp.gov.ro

Conform unui comunicat al unităţii de detenţie, în jurul orei 17.35 s-a constatat că deţinutul D.C., în vârsta de 34 de ani, recidivist condamnat definitiv la 12 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, clasificat în regim deschis, a părăsit neautorizat prin escaladarea gradului împrejmuitor secţia exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploieşti.

„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova”, arată sursa citată.

Deţinutul are înălţimea de 1,67 metri, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, faţă rotundă, ten deschis, păr şaten, nu poartă mustaţă, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta şapcă roşie, pantaloni crem şi vesta de culoare închisă.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana din fotografie, apelaţi numărul unic de urgent 112 sau Penitenciarul Ploieşti, la numerele 0244.526.834 sau 0244/526.325.

Foto: Penitenciarul Ploieşti