Metrorex anunță că, în perioada imediat următoare, „programul de circulație a trenurilor de metrou, pe toate magistralele, va suferi modificări din cauza neasigurării numărului suficient de trenuri, de către Alstom Transport S.A. - prestator al serviciilor de mentenanță a trenurilor de metrou, conform graficelor de circulație asumate”.

La metrou la VictorieiFoto: Hotnews

În perioada următoare, intervalele de circulație ar putea ajunge până la 10 minute în orele cu vârf de trafic, potrivit unui comunicat al Metrorex.

„Metrorex va aplica operatorului de servicii de mentenanță, Alstom Transport S.A., toate sancțiunile legale și contractuale pentru situația creată pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate conform prevederilor contractuale”, transmit reprezentanții companiei care spun că nu există datorii din partea sa către Alstom la acest moment.

„Înțelegând disconfortul creat călătorilor, personalul Metrorex care organizează și supraveghează circulația trenurilor de metrou va lua măsuri operative pentru asigurarea unor intervale de succedare a trenurilor cât mai apropiate de graficele normale de circulație, în scopul limitării efectelor survenite ca urmare a acestei situații neplăcute”, transmite compania.

Metrorex S.A și Alstom Transport S.A. au semnat pe 31 decembrie 2021 un contract având ca obiect prestarea serviciilor de mentenanță pentru ramele electrice de metrou și vehiculele feroviare specifice infrastructurii de metrou, pentru o perioada de 15 ani, pe baza ofertei depuse de Alstom Transport S.A.

Prețul estimat, aferent obiectului contractului calculat pe baza cantității estimate, pe o perioadă de 15 ani, este de 2.452.440.564 lei.