Fotbalul din Anglia a luat o decizie extrem de importantă în ceea ce privește relația complicată pe care o are cu lumea pariurilor. Începând cu sezonul 2026/2027, formațiile din Premier League (EPL) au decis să scoată de pe partea din față a tricourilor reclame la agenții de pariuri, cazinouri sau loterii.

Jocuri de norocFoto: Inquam Photos / George Călin

Și în România au început să apară discuții cu privire la influența industriei pariurilor asupra societății românești. Tot mai multe voci publice și politicieni se plâng că asistăm la o invazie a publicității la jocuri de noroc, pe străzi și la televizor, fără nicio grijă pentru efectele nocive ale acestor jocuri, cărora mulți le cad pradă ca dependenți și își cheltuie ultimii bani.

Cele 20 de formații din Premier League au luat această măsură de bunăvoie, în unanimitate, după consultări pe care le-au avut însă inclusiv cu autoritățile centrale din cadrul Departamentului de Cultură, Media și Sport, în contextul în care guvernul britanic pregătește o legislație mai dură în ceea ce privește industria de gambling.

Citește mai mult pe ​​Panorama.ro