​Femeia rănită în accidentul de săptămâna trecută de la instalația de polipropilenă de la platforma Petromidia a murit, joi, la spital.

PetromidiaFoto: © Levente Naghi | Dreamstime.com

”În cursul acestei zile, starea de sănătate a angajatei Rompetrol Rafinare, internată în Spitalul Judeţean Constanţa, s-a agravat semnificativ. În pofida eforturilor susţinute depuse de personalul medical, evoluţia afecţiunilor sale nu a fost compatibilă cu viaţa, potrivit medicilor care s-au ocupat de caz. Compania îşi exprimă regretul profund pentru pierderea celor doi colegi răniţi în incidentul de sâmbată, 13 mai 2023, în incinta rafinăriei Petromidia, în instalaţia de Polipropilenă (PP), secţia de granulare”, a transmis, joi, Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice al KMG International, potrivit News.ro.

Reamintim că o femeie şi un bărbat au căzut, sâmbătă, într-un bazin de azot la Rafinăria Petromidia Năvodari. Compania a precizat că accidentul a avut loc în timpul unor proceduri de rutină.

Inspectorul şef al ITM Constanţa, Marian Becheanu, a declarat, duminică, pentru News.ro, că a fost începută o anchetă în acest caz.

“Imediat după producerea evenimentului doi inspectori de muncă au fost trimişi acolo pentru a face cercetarea şi au început să ia declaraţii, au făcut primele constatări. Sunt câteva ipoteze de lucru, le urmăm, verificăm pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs evenimentul şi pentru a afla cauzele acestuia”, a afirmat Marian Becheanu.

Rompetrol precizează că este în contact permanent cu autorităţile competente care investighează incidentul, oferind tot suportul în vederea identificării cauzelor producerii acestuia.

”În contextul anchetelor demarate şi pentru evitarea creării unui impact negativ suplimentar asupra familiilor celor doi colegi şi asupra tuturor angajaţilor Grupului, dar şi pentru respectarea normelor legale, compania solicită tuturor părţilor implicate să dea dovadă de răbdare şi întelegere, astfel încât să fie asigurată o corectă derulare a investigaţiilor şi finalizarea acestora, într-un timp cât mai scurt. Rompetrol Rafinare a fost, este şi va fi, în continuare, preocupată de adoptarea şi supravegherea implementării tuturor normelor de securitate în muncă şi a măsurilor de siguranţă, astfel încât derularea activităţilor din cadrul rafinăriilor Petromidia şi Vega să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, a mai transmis compania.

Femeia avea 38 de ani. Colegul ei, în vârstă de 55 de ani, a murit în ziua accidentului, neputând fi salvat de către echipajele medicale prezente la faţa locului.