O tânără a fost oprită, miercuri, la intrarea în Parlament, după ce a fost prinsă la punctul de control cu o ţigară care ar fi conţinut substanţe interzise. Surse judiciare afirmă că femeia ar fi mers la Parlament pentru un interviu de angajare.

cladirea ParlamentuluiFoto: Inquam Photos / George Călin
  • „La data de 17 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 17 au fost sesizaţi cu privire la faptul că la punctul de acces într-o instituţie publică din Sectorul 5 ar fi fost identificată o persoană care ar fi avut asupra sa o ţigară confecţionată manual. Persoana a fost condusă la sediul secţiei în vederea continuării verificărilor, urmând ca ţigara să fie expertizată”, a transmis Poliţia Capitalei.

Conform Camerei Deputaților, incidentul a avut loc la punctul de acces A3S2 din Palatul Parlamentului, unde „s-a prezentat o persoană care a fost oprită, suspectându-se că deținea substanțe interzise”. „Aceasta nu a trecut de punctul de control și, conform procedurilor legale, a fost condusă la Sectia 17 de Poliție”, mai spun reprezentantii Camerei Deputaților.

Potrivit unor surse judiciare, tânăra prinsă cu ţigara mersese la Parlament pentru a se angaja. Dosarul va fi trimis DIICOT.

În urmă cu o săptămână, o reprezentantă a AUR, aflată pe lista de invitați a partidului a încercat să intre în Camera Deputaților cu patru gloanțe în geantă. Cea care a încercat să intre în legislativ cu gloanțele este Elena Cîrligeanu, membră în Biroul Național de Conducere al partidului AUR. Poliția Capitalei a anunțat că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

La două zile de la acest incident, doi bărbați veniți la o conferință a revoluționarilor au încercat să intre în Parlament cu un box metalic şi cu trei cuţite tip briceag.