Primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că dacă profesorii vor declanşa totuși greva generală în acea perioadă elevii ar trebui să stea acasă „decât să facă bullying pe la şcoală”.

Sală de clasăFoto: © Chokniti | Dreamstime.com

Totodată, el a evitat să comenteze despre situaţia în care părinţii nu au cu cine lăsa copiii acasă cât timp sunt la serviciu.

  • „Am văzut că profesorii au făcut recomandări către elevi. Nu eu. Spun ce au spus profesorii, că recomandă elevilor să stea acasă.
  • Atâta timp cât este grevă generală şi nu se face şcoală, cred că o opţiune este să stea copiii acasă, decât să facă bullying pe la şcoală, pe româneşte (...)
  • Toată lumea are dreptate. Profesorii spun că au salarii mici şi este o realitate. Nu mai vreau să comentez şi să fiu răutăcios.
  • A fost o perioadă când eu aveam salariul mai mic, ca primar, decât un contabil şef de la şcoală. Au fost şi asemenea momente. Au dreptate. Mai departe, nu sunt prim ministru să dau răspunsuri cu ceea ce se va întâmpla”, a afirmat primarul Ion Lungu, miercuri, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Miercuri, timp de două ore, sindicaliştii din învăţământ s-au aflat în grevă de avertisment, cu cadrele didactice prezente la clasă. De asemenea, în cazul în care revendicările acestora nu vor fi rezolvate, sindicaliştii au anunţat că de luni, 22 mai, vor intra în grevă generală. (Foto: Dreamstime.com)