Un tânăr de 18 ani care a obţinut permisul de conducere de aproximativ trei săptămâni a rămas fără acest document pentru următoarele patru luni, după ce a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 207 kilometri pe oră pe un segment de autostradă din judeţul Braşov. Permisul i-a fost suspendat imediat şi fără drept de circulaţie, autovehiculul fiind luat de un alt şofer de la locul unde a fost oprit de către poliţişti.

Viteză pe șoseaFoto: Sergiy Serdyuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Tânărul şofer în vârstă de 18 ani a obţinut permisul de conducere la sfârşitul lunii aprilie, iar marţi, la ora 13:28, a fost înregistrat de radar în timp ce circula cu viteza de 207 km/h pe sectorul de autostradă A3 din judeţul Braşov, în zona localităţii Râşnov, relatează News.ro.

„În cauză, conducătorului auto i-a fost aplicată amendă, conform prevederilor legale, dar şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile de la momentul identificării, ceea ce a făcut ca deplasarea autovehiculului să fie continuată de o altă persoană”, au transmis oficialii IPJ Braşov.

Conform legislaţiei rutiere, viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători auto au mai puţin de un an practică de conducere este cu 20 kilometri pe oră mai mică decât viteză maximă din care face parte autovehiculul condus.