O sumă record de peste 1 miliard de euro a fost alocată digitalizării școlilor preuniversitare din România prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această măsură va permite unităților de învățământ să achiziționeze echipamente moderne adecvate propriilor nevoi. Provocarea majoră care trebuie depășită este, însă, lipsa personalului specializat în achiziții, implementare și suport tehnic.

ASUS Education SolutionsFoto: ASUS

De multe ori, aceste sarcini revin profesorilor IT pasionați, dar suprasolicitați, sau angajaților din administrație care nu au pregătirea necesară. De asemenea, echipamentele folosite în școli trebuie să respecte standarde ridicate de siguranță și rezistență, deoarece sunt utilizate zilnic de zeci de elevi plini de energie, lucru care le va pune cu siguranță integritatea fizică la încercare.

Aceste provocări au fost adresate de compania ASUS care a conceput o ofertă specială destinată instituțiilor de învățământ din România, soluție care pune accentul pe soluții la cheie flexibile, deja testate în situații reale.

Puteți profita chiar acum de oferta ASUS pentru școala sau liceul pe care îl reprezentați accesând acest link: ASUS Education Solutions.

Oferta specială ASUS pentru educație

Oferta specială ASUS pentru educație cuprinde tehnologie accesibilă și adaptabilă care susține profesorii și inspiră viitorul. Folosind produsele ASUS special proiectate pentru a oferi cele mai bune experiențe de învățare, elevii și profesorii se pot conecta acum în moduri inovatoare.

Echipamentele ASUS includ tehnologii performante, precum procesoare Intel Core din generația 12 și Windows 11, dar acoperă o gamă mult mai largă de tehnologii pentru că ASUS înțelege provocările din sălile de clasă din era digitală.

Oferta ASUS pentru elevi: ExpertBook B1 și Chromebook Flip CR1

ASUS ExpertBook B1 (B1502)este un laptop optimizat pentru performanță ridicată, durabilitate de nivel militar și oferă opțiuni de personalizare extinse pentru orice fel de activitate. Modelul cu ecran de 15.6 inch diagonală dispune de un procesor Intel Core de generația a 12-a, până la 48 GB de memorie RAM și o unitate SSD de până la 2 TB. Pentru a veni în întâmpinare cerințelor din mediul educațional, este folosită o conexiune WiFi 6E rapidă și stabilă și o tehnologie avansată de anulare a zgomotului, asistată de inteligența artificială.

ASUS Chromebook Flip CR1 (CR1100) este un partener de învățare extrem de robust, versatil și performant, conceput pentru elevi. Acesta este dotat cu un ecran tactil de 11,6 inch care se poate roti la 360 de grade, permițând patru moduri de utilizare principale: laptop, tabletă, cort și prezentare, motiv pentru care este un dispozitiv ideal pentru învățare online și colaborare. Laptopul rulează sistemul de operare Chrome OS și dispune de un stilou integrat care se încarcă automat când este depozitat, oferind o modalitate rapidă și precisă de a scrie, desena sau nota idei.

Oferta ASUS pentru profesori: ExpertBook B1 și B3 Flip

Pe lângă modelul deja prezentat, ASUS ExpertBook B1, pentru profesori este disponibil și un model ASUS ExpertBook B3 Flip, un laptop versatil și performant, conceput pentru a se adapta la noile condiții de lucru sau de învățare. Denumirea Flip indică un design cu ecran care se rotește la 360 de grade și un stilou integrat care permite o utilizare intuitivă și flexibilă în diverse situații și scenarii de învățare. Procesorul Intel de generația a 12-a oferă o putere de calcul ridicată și o eficiență energetică optimă, iar tratamentul antibacterian aplicat pe tastatură, touchpad și zona de sprijin a palmelor, reușește să reducă activitatea bacteriană cu până la 99%

Oferta ASUS pentru laboratoare: ExpertCenter D5 SFF, Monitor Eye Care ASUS VA27EHE și Sistem All-in-One ASUS M3700

ASUS ExpertCenter D5 SFF (D500SD) este un sistem gândit pentru performanțe excepționale într-un factor de formă ultracompact și, totodată, flexibil. Sistemul este dotat cu un procesor Intel Core din generația 12 și o placă grafică NVIDIA GeForce GT1030, o opțiune pentru scenariile de învățare care necesită performanțe grafice avansate. Nu doar atât, dar designul fără unelte al carcasei facilitează accesul și actualizarea componentelor interne, avantaj care permite un ciclu de utilizare îndelungat al produsului.

Pentru a putea utiliza la adevăratul potențial sistemul ExpertCenter D5 SFF (D500SD) soluția propusă de ASUS este monitorul de 27 de inch ASUS VA27EHE, un ecran IPS Full HD cu tehnologie ASUS Eye Care, unghiuri largi de vizualizare, o rată de împrospătare a imaginilor de 75 Hz și ramă îngustă, design ergonomic, plus opțiune de montare pe perete.

ASUS M3700 este opțiunea compactă, un All-In-One cu ecran integrat de 27 inch și un raport ecran-corp senzațional de 91%. ASUS M3700 oferă performanțe fără efort pentru multitasking rapid grație procesorul AMD Ryzen din seria 5000, o configurație care facilitează cele mai complexe fluxuri de învățare.

Pentru a beneficia de această ofertă ne puteți contacta la numărul de telefon 0742 123 116, pe email la adresa cristina_sabou@asus.com, sau prin intermediul paginii dedicate ASUS Education Solutions.

Articol susținut de ASUS