Drumarii au început deszăpezirea Transfăgărăşanului, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde în unele zone stratul de zăpadă atinge cinci-șase metri și estimează că drumul ar putea fi deschis circulaţiei la jumătatea lunii iunie, mai devreme faţă de termenul obişnuit, de 1 iulie.

ninsoare pe TransfagarasanFoto: Directia de Drumuri Brasov

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunțat că a început deszăpezirea Transfăgărășanului pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac și a publicat pe Facebook imagini.

Conform reprezentanților DRDP Brașov, iarna prelungită și vremea deosebit de rece din ultima perioadă îngreunează intervenția utilajelor, stratul de zăpadă depășind în unele locuri 5-6 metri grosime.

  • „Avem o cantitate de zăpadă mare, după cum vedeţi, puţin mai mare decât anul trecut, am mobilizat deja două freze şi o volă cu care încercăm să redăm traficului acest sector de drum, la fel ca anul trecut, şi anume în data de 15 iunie.
  • Nu e o promisiune, însă încercăm să ne ţinem de acest termen dacă condiţiile meteo ne vor ajuta şi dacă nu va mai ninge”, a spus directorul regional al DRDP Braşov, Tudor Duţu, precizând că pe Transfăgărășan a nins și joi seară.