Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că în familia sa există „o pasiune pentru agricultură”, el explicând astfel cum au ajuns toți membrii familiei sale să fie angajați în instituții din subordinea ministerului pe care îl conduce. Despre nora sa, dansatoare profesionistă, angajată la APIA, unde soția lui este șefa Resurselor Umane, Petre Daea a spus că este „o fragă de fată”.

Petre DaeaFoto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, îi are subordonați la instituții din coordonarea ministerului pe care îl conduce pe mai mulți membri ai familiei: fiica, ginerele, nora și soția. Ultima intrată în acest „club” este nora ministrului, Antonia Luchian (32 de ani), angajată în 2020 pe postul de consilier la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Anterior, ea a lucrat la propria firmă de „cursuri de dans” și „dansatori evenimente”, a scris G4Media.

Petre Daea a explicat, joi, la DigiFM, cum au ajuns toți membrii familiei sale să fie angajați în instituții subordonate Ministerului Agriculturii:

  • „Este o pasiune pentru agricultură în familie.
  • Se moștenește dorința de a face pentru agricultura țării ce trebuie.
  • Și vorbiți despre cineva care are facultatea la zi, nu pe la o stație de metrou, și așa și fata mea, și sunt mândru că am asemenea copii”.

Despre nora sa, Daea a spus că este o „fragă de fată care a pus și mintea la contribuție pentru că este absolventă de ASE cu media 10”.

  • „Și liceul l-a terminat tot cu media 10. Și pregătindu-se în vedere exercitării unei meserii, și-anume științe economice, iată că a avut și ea posibilitatea să participe la un concurs.
  • E opțiunea unui copil care are și ea dreptul să se ducă acolo unde libertatea constituțională îi dă posibilitatea să și aleagă drumul acesta.
  • Întâmplător sau nu, socrul domniei sale, care sunt eu, nu avea nicio legătură cu APIA pentru că în 2020 Petre Daea nu avea nicio legătură”, a afirmat Daea, conform Digi 24.

Despre soția sa, director resurse umane la APIA, ministrul Agriculturii a spus că aceasta se află în instituție din 2010, este dublu licențiată și „are această misiune de a răspunde de resursele umane”.

  • „Nici soția mea, nimeni altcineva, nu are cum să interzică cuiva, fie ea și nora ei, să se prezinte la un examen și dacă ia examenul cu nota pe care a luat-o, n-are nicio relevanță”, a mai spus Daea.