Mai multe persoane cu handicap psihic internate în centre de recuperare din județul Vrancea ar fi fost luate și duse în ferme și pensiuni din Maramureș, unde au fost ținute în condiții mizere și obligate să muncească, potrivit Poliției.

Persoane cu handicap tinute in conditii mizere si exploatate prin muncăFoto: IGPR

Miercuri, anchetatorii au pus în aplicare 19 mandate de percheziție în județele Maramureș și Vrancea, într-un dosar de trafic de persoane şi supunerea la muncă forțată obligatorie.

Conform unui comunicat al Poliției Române, mai multe persoane cu handicap psihic, internate în centre de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap din județul Vrancea, ar fi fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, și, ulterior, transportate la pensiuni, gospodării și ferme din județul Maramureș, unde au fost exploatate prin muncă.

Victimele au fost cazate în condiții mizere, le-ar fi fost reținute documentele de identitate, nu ar fi fost plătite sau ar fi fost plătite mult sub nivelul muncii prestate. De asemenea, ele ar fi fost obligate să muncească prin bătăi și amenințări.

Paisprezece persoane suspectate de exploatarea celor cu handicap psihic au fost duse la audieri la DIICOT Maramureș.