Un bărbat de 25 de ani și tatăl lui au provocat scandal la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală. Tânărul este acuzat că l-a izbit cu mașina pe unul dintre agenții de pază, în curtea unității medicale, iar pe un altul l-a lovit cu pumnii în față, a anunțat marți Parchetul Tribunalului București.

Spital PantelimonFoto: AGERPRES

Conform procurorilor, luni seară tânărul şi tatăl său au mers cu maşina în curtea Spitalului „Sfântul Pantelimon”, au parcat şi apoi au intrat în incinta unităţii medicale, unde au produs scandal.

Agenții de securitate i-au escortat pe cei doi bărbați în afara clădirii, unde tânărul l-a lovit cu pumnii în faţă pe unul dintre agenţi.

  • „Deşi persoana agresată nu a formulat plângere prealabilă pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, agresiunile exercitate asupra sa au fost săvârşite în loc public, în faţa mai multor persoane cărora le-au fost provocate sentimente de indignare, teamă şi insecuritate, fapta constituind infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice”, spune Parchetul Tribunalului București, într-un comunicat transmis marți.

După ce l-a lovit pe paznic, tânărul s-a urcat în maşină şi l-a izbit pe un alt paznic, care a căzut la pământ:

  • „Ulterior, inculpatul s-a urcat la volanul autoturismului şi, cât timp agenţii de pază încercau să gestioneze situaţia cu tatăl său, a condus vehiculul în direcţia unuia dintre agenţii de pază şi l-a lovit pe acesta cu partea din faţă, proiectându-l pe sol, provocându-i policontuzii, plagă contuză mâna dreaptă şi contuzie genunchi drept.
  • Din modul în care inculpatul a acţionat rezultă că acesta a săvârşit infracţiunea de tentativă de omor cu intenţie indirectă, întrucât a acceptat posibilitatea decesului victimei, care nu s-a produs din hazard, dar şi datorită manevrelor victimei care a observat intenţia inculpatului şi a adoptat o poziţie defensivă”.

Tânărul de 25 de ani a fost reținut de procurori, care au sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.