Fumatul nu este doar un simplu obicei dăunător, este o problemă globală cu care se confruntă 1 miliard de oameni. În România există astăzi 5 milioane de fumători, iar numărul lor continuă să crească. Cel mai bun lucru pe care fumătorii îl pot face este să renunțe complet la fumat, dar realitatea e că mulți nu o fac. Am vorbit cu Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, despre produsele care încălzesc tutunul și despre oportunitățile pe care acestea le oferă în dezvoltarea unor politici mai eficiente de sănătate publică.

Mihai BundoiFoto: Hotnews

Philip Morris International și-a asumat, la nivel global, misiunea de a construi un viitor fără fum. Acest obiectiv ambițios presupune o lume în care țigările sunt înlocuite cu alternative mai puțin dăunătoare, argumentate științific. Produsele alternative nu ard tutunul, ci îl încălzesc, iar acest lucru face ca expunerea la factorii de risc să scadă semnificativ.

Această abordare, bazată pe conceptul de reducere a riscurilor, este în beneficiul celor care nu renunță la fumat și al societății în ansamblul ei. PMI lucrează la dezvoltarea și evaluarea științifică a produselor fără fum de peste 20 de ani, iar pentru acest obiectiv au fost investite resurse substanțiale - 10,5 miliarde de dolari. Peste 980 de oameni de știință, ingineri și tehnicieni inovează pentru a extinde portofoliul de produse fără fum al companiei.

Articol susținut de Philip Morris România