Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu s-a referit, duminică seară, la imaginile în care vicepreşedintele CSM Daniel Horodniceanu ameninţă poliţişti, el afirmând că „nu este în regulă ce s-a întâmplat acolo” şi că „abordarea a fost greşită”.

Cătălin PredoiuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Cătălin Predoiu a fost întrebat duminică, la Prima News, despre situaţia în care a fost filmat Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și fost procuror-şef al DIICOT.

„Domnul procuror Horodniceanu, vicepreşedinte CSM, a dat astăzi o declaraţie în care arată că a înţeles că a procedat greşit în respectiva situaţie, că regretă acest lucru, s-a lăsat provocat. (...) E regretabil contextul, cum a spus şi dânsul e regretabilă atitudinea, e greşită evident de la început până la sfârşit, dar este important că a realizat acest lucru. Şi-a manifestat regretul faţă de cele întâmplate. Cred că corect să spunem şi acest lucru. (...) Subscriu la cea ce a spus domnul Horodniceanu însuşi, nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită. Cea mai bună cale într-o astfel de situaţie să raţionezi pe unde ai greşit, ce ai greşit, să recunoşti acest lucru şi să îţ exprimi un regret, preferabil sincer”, a declarat ministrul Justiţiei, citat de News.ro.

El consideră că întreaga situaţie trebuie să fie lămurită.

„Aceste aspecte dacă dânsul crede că e cazul ca să fie lămurite trebuie lămurite până la capăt, care e tot contextul şi, chiar dacă dânsul nu crede acest lucru, cred că ar trebui lămurite. Aş invoca şi declaraţia preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, care a spus că va analiza această situaţie. Dar un prim pas de echilibrare a întregii poveşti în sensul bun al cuvântului a fost declaraţia aceasta pe care e bine că dânsul a făcut-o şi a precizat că a înţeles că nu ăsta este un comportament normal într-o astfel de situaţie”, a explicat Cătălin Predoiu.

Întrebat ce riscă Daniel Horodniceanu după această întâmplare, ministrul Justiţiei a răspuns: „Din momentul ăsta trebuie să mă plasez în poziţia de oficial al Guvernului şi să îmi reţin orice declaraţie până când vedem ceva oficial legat de această întâmplare. (...) Ce ţine de conduita magistratului în societate este în competenţa CSM ca instituţie”.

Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, a fost oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, moment în care i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.