Partidul AUR a mobilizat, sâmbătă, câteva mii de persoane care protestează faţă de măsurile guvernamentale, în faţa Palatului Parlamentului. Liderul formaţiunii George Simion a precizat că mulţimea va merge să protesteze şi în faţa sediilor PNL şi PSD din Capitală, potrivit News.ro.

Protest AURFoto: Agerpres

Oamenii scandează „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, „PSD şi PNL aceeaşi mizerie!” sau „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”.

Protestul a debutat în jurul orei 16,00, iar la ora 17,00 manifestanţii erau deja în Piaţa Unirii. Deplasarea protestarilor se face pe stradă, traficul rutier fiind oprit.

„Am ieşit în stradă pentru copiii României, pentru păduri, pentru companiile care încă sunt ale statului român, dar şi pentru toate celelalte resurse pe care vor să ni le fure”, arată postarea de sâmbătă, pe pagina de Facebook a partidului AUR.

"Suntem foarte mulţi oameni. O manifestaţie record. Probabil, cea mai mare manifestaţie din ultimii ani. Apărăm România. Vă zic pentru ce protestăm: apărăm copiii, luptăm pentru bogăţiile ţării, nu vrem să vindem companiile la străini. Luptăm să oprim aceste proiecte antinaţionale. Dacă nu oprim aceste legi, România va fi vândută pe veci. Sunt cu mult peste 10.000 de oameni. Televiziunile vor da distorsionat mesajul nostru. La televiziuni vor spune minciuni despre mitingul nostru. Vom merge către PSD şi PNL să retragă legile antinaţionale. Or să încerce mulţi să ne denigreze, să ne facă dosare. Nu ne vindem ţara, acesta este mesajul. Dacă nu aveam reţelele de socializare, eram deja arestaţi", a spus liderul AUR, George Simion, într-o transmise pe Facebook., potrivit Agerpres.

George Simion a făcut apel la oameni care sunt acasă să iasă la protest în faţa Parlamentului. La începutul acţiunii AUR, au fost puse în boxe cântece patriotice.

Mulţimea a apărut cu un banner mare pe care scrie „Apărăm România”.

Încă de vineri, AUR a anunţat, pe reţeaua de socializare, această manifestaţie din faţa Palatului Parlamentului „pentru a bloca acţiunile antinaţionale şi anti-familie pe care guvernanaţii le pregătesc”.

„Apărăm România, ne apărăm familia! Unirea face puterea!”, preciza AUR, în postarea de vineri de pe Facebook.