Bărbatul din Brăila care sâmbătă noapte a fost tăiat cu macetele în plină stradă și căruia medicii i-au amputat degetele de la mâini pentru a-i salva viaţa fusese oprit în trafic de poliţişti cu câteva ore înaintea atacului, în mașina lui fiind găsite droguri și un cuțit.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Conform unui comunicat de presă transmis miercuri de Poliția Brăila și citat de Agerpres, bărbatul de 33 de ani fusese oprit de polițiști în trafic sâmbătă la ora 19.30, iar atacul a avut loc câteva ore mai târziu, respectiv în jurul orei 23.15. La momentul la care a fost oprit de poliție el era însoțit de două persoane, iar asupra acestora au fost găsite droguri și un cuțit.

  • „La data de 29 aprilie a.c., ora 19,30, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila-Biroul Ordine Publică au oprit în trafic un autoturism pe strada Maramureş din municipiul Brăila, condus de un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Brăila, acelaşi care peste mai puţin de 4 ore avea să fie victima unei tentative de omor.
  • În urma controlului efectuat de poliţişti, în poşeta unei tinere în vârstă de 22 de ani, pasager în auto, a fost descoperit şi ridicat un cuţit. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
  • De asemenea, asupra unui tânăr în vârstă de 18 ani, din Brăila, şi el pasager în autoturismul condus de bărbatul de 33 de ani, a fost găsit un plic din plastic autosigilant ce conţinea fragmente vegetale, fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor”, menționează IPJ Brăila în comunicatul transmis miercuri.

VIDEO Momentul atacului produs în plină stradă la Brăila

Bărbatul de 33 de ani a fost atacat de mai mulţi indivizi cu cagule şi înarmaţi cu macete, pe bulevardul Dorobanţilor din Brăila, fiind deschis dosar penal pentru tentativă de omor, iar anchetatorii au ridicat imaginile de pe mai multe camere de supraveghere din zonă. El a suferit numeroase plăgi prin înjunghiere, fracturi la tibie şi traumatism cranio-cerebral cu hemoragie intracraniană, iar medicii au fost nevoiţi să îi amputeze degetele de la mâini şi l-au transferat pe bărbat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Bărbatul atacat ar fi membru al unei grupări interlope, era recidivist şi ar fi vorba despre o reglare de conturi. Conform debrăila.ro, în urmă cu doar o lună el ar fi fost implicat într-un conflict violent izbucnit într-o benzinărie.

Camerele de supraveghere din zonă au surprins atacul de sâmbătă noapte, iar în imagini se vede cum patru indivizi cu cagule și înarmați cu macete s-au năpustit asupra bărbatului de 33 de ani, atacul având loc în apropierea blocului în care locuiește acesta, scrie debrăila.ro.

După ce a fost lovită violent cu macetele, victima a fost lăsată într-o baltă de sânge, atacatorii fugind printre blocuri.