Adolescenta de 14 ani dintr-o localitate din județul Cluj internată în comă, în urmă cu o săptămână, după ce s-a înecat cu un jeleu la școală a murit, conform gherlainfo.ro.

LumanareFoto: Alain Lacroix | Dreamstime.com

Fata era internată la terapie intensivă la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, unde timp de o săptămână s-a aflat în comă, scrie presa locală.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Daniela Dreghiciu, a declarat pentru News.ro că, având în vedere cauza decesului, care a fost una traumatică, respectiv aspiraţie de corp străin, cadrele medicale au anunţat Poliţia cu privire la acest caz.

Reprezentanţi ai Poliţiei judeţene Cluj au declarat pentru News.ro că împrejurările care au dus la decesul fetei fac obiectul unui dosar penal care vizează infracţiunea de ucidere din culpă.

În urmă cu o săptămână, în timp ce era la școală, în localitatea Geaca, adolescenta s-a înecat cu un jeleu, iar medicii spuneau că s-a pierdut timp prețios până când o ambulanță a ajuns la școală și că fata putea fi salvată prin manevra Heimlich, executată corect.

Fata a fost preluată atunci de o ambulanță, apoi de un elicopter SMURD și dusă la spital la Cluj-Napoca.

  • „Era blocat (jeleul - n.r.) la intrarea în trahee, practic s-a lipit de aceasta. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat.
  • Era un jeleu alb cu verde, cu aroma de măr. Sunt jeleuri destul de mari, aflate în comerț prin supermarketuri, sunt foarte periculoase.
  • Din păcate, a fost nevoie de timp ca noi să ajungem la Geaca, timp prețios în care creierul fetiței a fost lipsit de oxigen. De aceea încurajăm pe toată lumea să-și însușească măsurile de prim ajutor. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare”, declara atunci medicul Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla, conform dej24.ro. (Foto: Dreamstime.com)