Doi turiști din București au luat acasă doi pui de pisică uzi și înfrigurați găsiți pe marginea unui traseu de lângă Sâmbăta de Sus, în zona Munților Făgăraș, iar după ce i-au ținut și hrănit o săptămână au aflat de la un veterinar că sunt pui de pisică sălbatică.

PisiciFoto: Alexander Kautz, Dreamstime.com

Informația a fost transmisă pe Facebook de Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB):

  • „Niște turiști găsesc pe marginea unui traseu de lângă Sâmbăta de Sus, în zona Munților Făgăraș, doi pui de pisică miorlăitori, uzi și înfrigurați. Nu-i lasă inima să plece abandonându-i, îi duc acasă la București, îi hrănesc o săptămână, dar vizita la veterinar îi lasă gură cască - sunt pui de pisică sălbatică!
  • Începe un maraton al informărilor, telefoane peste tot, iar la final ajung la noi, cu tot cu pui, la Centrul pentru Salvarea și Reabilitarea Faunei Sălbatice ACDB de lângă Focșani/Vrancea.
  • Acum puii de pisică sălbatică au fost evaluați medical și sunt bine într-un spațiu generos în care nu au contact cu oamenii și vor trece printr-un program adaptat acestei specii, astfel încât să poată ajunge din nou în natură”. (Foto: Dreamstime.com)

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea şi foarte rar este văzut de oameni în mediul său natural, conform Romsilva.

Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări. (foto: Alexander Kautz, Dreamstime.com)