Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, salută decizia Consiliului Uniunii Europene prin care vor fi sancţionate persoanele care participă la acţiuni de destabilizare a Moldovei şi ameninţă suveranitatea şi independenţa ţării, statul de drept, stabilitatea sau securitatea statului, mulţumind României pentru susţinerea acestei iniţiative, relatează News.ro.

Maia SanduFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Datorită acestei decizii, Uniunea Europeană le va putea îngheţa averea şi bloca intrarea în UE persoanelor care subminează procesul politic democratic sau încearcă să răstoarne ordinea constituţională, inclusiv prin acte de violenţă”, a spus Maia Sandu.

Şefa statului a mai subliniat că măsurile restrictive ar putea fi aplicate şi persoanelor implicate în deturnarea de fonduri publice, care ar fi în măsură să preia controlul sau să afecteze grav activitatea instituţiilor statului.

„Mulţumim Uniunii Europene pentru sprijinul oferit ca să menţinem stabilitatea şi securitatea în ţară prin impunerea de sancţiuni individuale celor care vor să provoace destabilizări. Mulţumim României pentru implicarea constantă şi susţinerea fermă a acestei iniţiative importante pentru Moldova. Adoptarea acestui regim de sancţiuni este o dovadă clară a sprijinului UE pentru Moldova, pentru calea noastră europeană şi pentru asigurarea păcii şi stabilităţii în regiune”, a conchis Maia Sandu.