Un împingător sub pavilion Cehia s-a scufundat, sâmbătă, în portul Constanţa, după ce a intrat în coliziune cu un convoi de barje care se afla în manevră, cei cinci membri ai echipajului fiind în afara oricărui pericol.

Portul ConstanțaFoto: AGERPRES

Autoritatea Navală Română (ANR) a informat, printr-un comunicat de presă, că un accident de navigaţie a avut loc sâmbătă dimineaţă, la ora 5:35, în dana Terminal Barje 5 a portului Constanţa, potrivit Agerpres.

"Un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un convoi ce se afla în manevră. În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord. Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu 4 pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor la ora 7:10 împingătorul avariat s-a scufundat. Cei 5 membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află în afara oricărui pericol", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, nu sunt urme de poluare, dar ca măsură de siguranţă a fost amplasat un baraj anitipoluant şi urmează ca zona să fie şi balizată.

Totodată a fost emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigaţie în zonă.

Căpitănia Portului Constanţa a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele producerii accidentului.