Un copil de 3 ani a murit, iar fratele lui de 6 ani și tatăl lor au fost grav răniți, după ce au fost loviți de un TIR pe o trecere de pietoni din localitatea ieșeană Leţcani. Cei trei se întorceau casă de la medicul de familie. Tatăl își ținea băiatul de trei ani în brațe, iar pe cel de 6 ani de mână când au fost loviți de autotren, scrie Ziarul de Iași.

AmbulantaFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

„Un TIR a lovit doi minori pe trecerea de pietoni. Sunt trei victime: un adult şi doi copii. Din primele informaţii, un minor a decedat şi unul este inconştient. Acesta din urmă şi adultul au fost transportaţi la spital. La faţa locului a intervenit Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi cu o autospecială cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă şi două echipaje de la SAJ Iaşi”, a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, citat de Agerpres.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi au transmis că şoferul TIR-ului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, iar în acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Cei accidentați sunt un tată și cei doi copii ai săi și se întoceau acasă de la medicul de familie. Tatăl își ținea în brațe copilul de 3 ani, iar pe cel de 6 ani îl ținea de mână când au fost loviți de TIR, scrie Ziarul de Iași.