O poliţistă a fost victima unui agresor sexual în Gara de Nord din Capitală, anunţă Sindicatul Europol, care precizează că bărbatul a început să o ameninţe pe femeie după ce aceasta şi-a declinat calitatea. Sindicatul îşi exprimă indignarea că agresorul este cercetat în libertate pentru agresiune sexuală şi ameninţare, cu toate că ar fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj, astfel că vor interveni prin avocați pentru schimbarea încadrării juridice a faptei.

In Gara de NordFoto: Stefania Gal
  • „Colega noastră din structurile Poliției judiciare ale Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în ținută de serviciu, a fost pipăită de un individ care se apropiase din spate.
  • Chiar dacă s-a aflat în stare de șoc, polițista a efectuat demersurile în vederea reținerii bărbatului până la sosirea colegilor ei. Astfel, și-a declinat calitatea, prezentând legitimația de serviciu, și i-a comunicat că acțiunea sa reprezintă infracțiune.
  • Bărbatul în cauză, după ce a auzit că este polițistă, a recurs imediat la amenințări și injurii, cerându-i să nu cheme pe nimeni la fața locului deoarece în caz contrar o va agresa.
  • Până la sosirea în sprijin a celorlate forțe de ordine publică, individul a aruncat cu un rucsac către colega noastră și în repetate rânduri s-a îndreptat amenințător către aceasta, ridicându-și mânecile bluzei cu care era îmbrăcat, cu scopul vădit de a o intimida și de a o determina să renunțe la solicitarea sprijinului din partea colegilor săi”, scriu sindicaliștii de la Europol, care publică imagini.

Ei se declară indignați că agresorul este cercetat în libertate pentru agresiune sexuală şi ameninţare, cu toate că ar fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj, motiv pentru care anunţă că vor interveni prin avocaţi pentru schimbarea încadrării juridice a faptei:

  • „Este incredibil cu câtă ușurință tratează procurorii astfel de fapte care sunt de natură a încuraja comportamentele unor indivizi cu comportamente deviante. În statul "de drepți" al anului 2023, procurorii consideră că amenințarea adresată unui polițist, în cazul prezentat, nu se află în legătură directă cu exercitarea atribuțiilor de serviciu”.