Șoferul unui autobuz al Societății de Transport București, care circula pe linia 335, a accidentat mortal, duminică, un pieton, însă și-a continuat traseul kilometri întregi, mai exact de pe bulevarul Nicolae Grigorescu, din sctorul 3, și până la până la Piata Charles de Gaulle. Acolo, el a fost oprit de polițiști, cărora le-a spus că nu și-a dat seama ce s-a întâmplat. Conform societății de transport, șoferul este angajat la STB din 1995.

PolițistFoto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Conform Poliției Rutiere, accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 6.20, pe bulevardul Nicolae Grigorescu, la stația Brâncusi, autobucul liniei 335 circulând pe sensul spre Băneasa.

Potrivit unor surseG4Media, pietonul s-ar fi împiedicat și ar fi căzut sub autobuz, iar șoferul nu ar fi realizat și ar fi pornit autovehiculul.

El a circulat apoi până în sectorul 1, unde a fost oprit de polițiști la Piata Charles de Gaulle, conform Brigăzii Rutiere.

În urma accidentului, autobuzele liniilor 101,243,335 au circulat deviat până la terminarea măsurătorilor., timp de aproximativ două ore.

STB a transmis că șoferul se află încă la INML și nu s-a putut lua legătura cu el, cazul fiind în cercetare. La acest moment, autobucul este garat la autobaza Titan, iar șoferul autobuzului nu va mai conduce până la finalizarea cercetărilor.

„Conducere societatii se implică în cercetarea administrativă a evenimentului, înregistrările video de pe autobuz sunt puse la dispozitia Poliției Rutiera. Regretăm cele întâmplate si transmitem condoleanțe familiei persoanei decedate”, a transmis STB.

Șoferul implicat lucrează la STB din 1995

Șoferul implicat în accident are 46 de ani.

El lucrează la STB din 1995, conform datelor transmise de societatea de transport.

Ultima zi liberă avută fusese sâmbătă, iar ultima vizită medicală, în 4 aprilie 2022.