Restricţiile de circulaţie pe podul peste Dunăre de la Cernavodă au fost ridicate, miercuri, a anunțat Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Podul de la CernavodăFoto: CNAIR

Conform sursei citate, restricțiile pe podul de la Cernavodă de pe autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 156 - 161, au fost ridicate la ora 12.00.

Polițiștii le reamintesc șoferilor că viteza legală pe pod este de 80 de kilometri la oră.

Circulația pe pod a fost restricționată pentru lucrări de reabilitare care au reînceput în februarie, după o pauză pe timpul iernii.

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1.596 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care împreună cu podul similar peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, traversează fluviul Dunărea și conectează orașele Fetești și Cernavodă, între regiunile Muntenia și Dobrogea.

La început de februarie 2021 CNAIR a semnat un contract de circa 67 de milioane de lei pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă. Contractul a fost semnat cu firma Maristar Com SRL, având termen de execuție de 24 de luni, însă pentru a nu perturba sezonul estival lucrările au fost făcute pe etape și amânate în momentele cu trafic intens.

Cu același constructor, CNAIR a contractat și reabilitarea celuilalt pod rutier peste Dunăre, cel de pe brațul Borcea.