Autoritățile din Crimeea anexată Rusiei și din orașul Sevastopol au anulat paradele și marșurile din 1 și 9 mai, „Ziua Victoriei”, invocând motive de securitate, conform CNN.

Harta CrimeeaFoto: Marek Uliasz / Alamy / Profimedia Images

Cele două date sunt sărbători legale în Rusia, 9 mai marcând victoria sovietică asupra Germaniei naziste.

  • „Autoritățile Republicii Crimeea și din orașul-erou Sevastopol au luat o decizie comună de a nu organiza demonstrații festive la 1 mai, marșurile „Regimentul Nemuritor” și parada militară pe 9 mai.
  • Această decizie este luată din motive de securitate. În ciuda anulării evenimentelor festive, veteranii noștri nu vor fi uitați”, a anunțat pe Telegram liderul regiunii, Serghei Aksenov, susținând că reprezentanții autorităților locale îi vor vizita pe veterani și îi vor felicita de „Ziua Victoriei.”

În timp ce orice ofensivă ucraineană pentru a recupera Crimeea este, în cel mai bun caz, îndepărtată, rușii nu își asumă niciun risc, scrie CNN, notând că Rusia face eforturi mari pentru a fortifica peninsula, pe care a anexat-o ilegal în 2014.

Între timp, armata ucraineană a desfășurat atacuri în Crimeea cu două obiective: șicanarea flotei rusești din Marea Neagră și întreruperea liniilor vitale de aprovizionare rusești.