Un elev de 12 ani din Costeşti, judeţul Argeş, a fost filmat în timp ce este bătut de mai multe fete, care îl lovesc în repetate rânduri cu pumnii, cu picioarele şi cu genunchii, în momentul în care băiatul se apleacă pentru a se apăra. După ce imaginile au apărut în spaţiul public, mama copilului agresat a depus plângere, iar reprezentanţii Poliției anunţă că au deschis o anchetă.

masina politieFoto: Agerpres

Din imaginile postate iniţial pe o reţea de socializare şi preluate de presa locală din judeţul Argeş reiese că băiatul, în vârstă de 12 ani, elev la o şcoală din Costeşti, a fost bătut în repetate rânduri de mai multe fete, atât la şcoală, cât şi în afara acesteia, în drum spre casă, scrie News.ro.

Conform jurnaliştilor locali, fetele ar fi colege de clasă cu băiatul agresat. În imagini se vede cum mai multe fete îl lovesc cu pumnii, cu picioarele şi chiar cu genunchii în momentul în care copilul se apleacă pentru a se apăra.

Mama băiatului bătut a depus plângere la Poliţie.

  • „În seara zilei de 6 aprilie a.c., în urma apariţiei unor imagini pe o reţea de socializare, cu privire la agresarea unui minor, mama minorului agresat s-a prezentat la sediul Poliţiei, unde a formulat plângere prealabilă sub spectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, conform art. 193 alin.1 din Codul Penal. Urmare a sesizării, în dimineaţa zilei de 7 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti, împreună cu poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară, s-au deplasat la unitatea de învăţământ unde cei în cauză sunt elevi, pentru identificarea tuturor celor implicaţi”, a transmis, vineri, IPJ Argeş.

Reprezentanţii Poliţiei precizează că vor sesiza Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Poliţiştii recomandă atât copiilor, cât şi adulţilor, ca, „în situaţia în care asistă la un astfel de comportament din partea minorilor, să sesizeze faptele poliţiştilor şi să nu contribuie, prin atitudinea pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv”.