Meteorologii estimează că, până în prima săptămână a lunii mai, temperaturile vor avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale, cu unele excepţii.

Pomi înfolorițiFoto: DreamsTime

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022.

Săptămâna 10.04.2023 - 17.04.2023

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în jumătatea estică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 24.04.2023 – 01.05.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui uşor excedent, local, în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.(news.ro) (sursă foto Dreamstime)