Profesoara de limba japoneză de la Colegiul „Ion Creangă” din București ar fi fost înjunghiată de elevul de 16 ani după ce a anunțat un test surpriză, a declarat pentru Digi24 unul dintre colegii agresorului prezent în sala de clasă în momentul incidentului.

Colegiul „Ion Creangă” București Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
  • „Urma să primim un test neanunțat, elevul s-a supărat și a scos din ghiozdan briceagul, cuțit de bucătărie ce era, și i l-a pus la gât profesoarei.
  • Doamna s-a speriat, s-a dat într-o parte și a tăiat-o”, a spus pentru Digi24 unul dintre elevii care au asistat la incident.

Potrivit acestuia, băiatul care a înjunghiat-o pe profesoară fusese transferat în acest an la Colegiul „Ion Creangă”.

Prima reacție a ministrului Educației

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, condamnă incidentul, spunând că este un semnal de alarmă ce „se adaugă celorlalte situații care au atras atenția asupra importanței pe care trebuie să o acordăm siguranței în mediul școlar”.

  • „Condamn cu fermitate orice act de agresiune din școală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunității școlare!
  • Avem nevoie ca școala să fie un loc în care atât copiii, cât și profesorii să se simtă în siguranță.
  • Am convingerea că inițiativele instituționale – regulamente, proceduri, activități în comun cu parteneri instituționali – trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă a tuturor celor implicați în educație și de un parteneriat real școală-familie. Doar în acest fel, incidente zguduitoare, asemeni celui de astăzi, vor putea fi prevenite”, a scris pe Facebook Ligia Deca.

Profesoara a fost tăiată la gât, a primit îngrijiri medicale, iar apoi a fost dusă la Spitalul Universitar din Capitală. Ea este în stare stabilă, este conştientă și cooperantă, potrivit unor surse medicale citate de News.ro. Ea a fost consultată de o echipă multidisciplinară şi nu necesită internare. Cadrul didactic a suferit o plagă superficială care a fost cusută.

Conform aceloraşi surse, având în vedere zona în care a fost înjunghiată, viaţa i-a fost pusă în pericol.

Poliția Capitalei a anunțat că în jurul orei 12.40 polițiștii de la Secția 14 au fost sesizați prin 112 că o femeie, cadru didactic la o unitate de învățământ din Sectorul 4, ar fi fost agresată de un elev, cu un „obiect tăietor-înțepător”, în timp ce se afla la ora de curs.

Surse judiciare declarau pentru HotNews.ro că incidentul a avut loc la Colegiul Național „Ion Creangă” din București, unde un elev în vârstă de 16 ani, din clasa a X-a, a înjunghiat-o pe profesoară cu un cuțit în gât, aparent fără motiv, la începutul orei de japoneză. Băiatul, care nu ar mai fi creat până acum probleme, nu a putut da o explicație pentru gestul său, spunând că „așa a simțit”.