Deputatul USR Dan Barna a fost implicat, vineri seară, într-un accident rutier produs în Bucureşti, fiind acroşat de o maşină în timp ce traversa strada pe o trotinetă electrică. Deși, potrivit polițiștilor, el a spus că nu este rănit și a refuzat transportul la spital, deputatul s-a dus ulterior la Spitalul Floreasca.

Dan BarnaFoto: HotNews.ro, EurActiv.ro

”La data de 31 martie a.c., în jurul orei 19:10, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada Rutieră, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona Bd-ului Ion Mihalache, au observat că o persoana de sex bărbătesc care traversa drumul public pe o trotinetă electrică, la intersecţia cu str. Arh. Ion Mincu, ar fi fost acroşată de un autovehicul aflat în mişcare. În acest context, poliţiştii rutieri au identificat persoanele implicate în eveniment, iar persoana care se deplasa cu trotineta electrică a negat că ar fi suferit vătămări, refuzând totodată transportul la spital”, a transmis Brigada Rutieră, potrivit News.ro.

Şoferul şi bărbatul aflat pe trotineta electrică au fost îndrumaţi conform prevederilor legale.

”Ulterior, în jurul orei 20:55, Brigada Rutieră a fost sesizată de Spitalul Floreasca despre faptul că, la aceasta unitate sanitară, s-a prezentat o persoană care a afirmat că, în jurul orei 19:10, a fost implicată într-un accident rutier, în urma căruia a suferit vătămări corporale, acordându-i-se îngrijiri medicale. La spital, precum şi la faţa locului, s-au deplasat poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, în vederea efectuării cercetărilor şi pentru a stabili condiţiile şi împrejurările în care s-a produs accidentul de circulaţie”, a precizat sursa citată.

În acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

”Pentru că au apărut mai multe informaţii pe surse: în această după amiază, am fost implicat într-un incident rutier, am fost acroşat de o maşină pe o trecere de pietoni semaforizată din Capitală. Mulţumesc medicilor de la Spitalul Floreasca pentru grija lor, starea mea de sănătate este bună, urmările nu sunt grave, trebuie doar ceva repaus. Mulţumesc, de asemenea, poliţiştilor de la Brigada Rutieră pentru profesionalism şi promptitudine”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Dan Barna.