Primul laborator de produse anabolizante din România a fost descoperit la Iași. Conform DIICOT, au fost făcute percheziții în București și în patru județe, dar și în Republica Moldova, pentru destructurarea unei grupări specializate în fabricarea și comercializarea de substanțe anabolizante în Uniunea Europeană.

Primul laborator clandestin de produse anabolizante din RomâniaFoto: DIICOT

Potrivit DIICOT, procurorii de la serviciul teritorial Iași și polițiștii judiciari fac 15 percheziții în județele Iași, Bacău, Constanța și Sibiu, precum și în Capitală, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în fabricarea și comercializarea de substanțe anabolizante în Uniunea Europeană.

Simultan, pe teritoriul Republicii Moldova au loc 22 de percheziții domiciliare, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare de la Chișinău încheiat cu sprijinul EUROJUST. 11 persoane ar urma să fie duse la audieri la DIICOT Iași.

Procurorii spun că mai mulți cetățeni cu dublă cetățenie română/ moldovenească au constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracțional organizat specializat în fabricarea de produse care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc.

La percheziții a fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din România, precizează DIICOT.