O fată de 14 ani din Târgu Secuiesc a fost vândută de tatăl ei mai multor bărbați, contra unor sticle de alcool și a unor sume infime de bani. De fiecare dată când reușea să fugă și se întorcea la cei trei frați mai mici, copila dormea afară, apoi tatăl său o ducea înapoi. Mai mult, fata, violată, bătută și amenințată cu cuțitul, a reușit să ajungă de câteva ori la Poliție și să reclame ce i se întâmplă, dar a fost ignorată, scrie PRESShub.

Abuz asupra copiilorFoto: Rawf8 / Alamy / Profimedia Images

După un proces fulger, care a durat mai puțin de 6 luni, Tribunalul Covasna a stabilit condamnări pentru trei inculpați, care sunt arestați preventiv. Tatăl fetei și doi dintre „cumpărători” au primit câte 12, respectiv 9 ani închisoare pentru trafic de minori și viol, decizia nefiind definitivă.

Doi polițiști judiciari de la Poliția Târgu Secuiesc au fost și ei trimiși în judecată pentru favorizarea infractorului, după ce, deși sesizați de victimă că este constant bătută și violată, nu au făcut nimic. Mai mult, procurorii îl acuză pe un polițist că a falsificat acte din dosar pentru a nu continua cercetarea și a încercat să acopere astfel grozăvia.

Din motivarea instanței reiese că începând cu 2018, Victor G. (55 de ani) și-a dat consimțământul ca fiica sa minoră să trăiască cu cel puțin trei bărbați, de fiecare dată primind în schimb diverse cantități de alcool. De la unul dintre ei, a primit 50 de lei şi o ladă de bere.

Ancheta s-a axat pe doi dintre bărbații la care fata a locuit perioade îndelungate și a fost supusă la multiple abuzuri, în regim de sclavie, scrie PRESShub. Dusă cu forța la ei, fata a fost violată de mai multe ori, sub amenințarea cuțitului, și bătută, mai scrie PRESShub.