O locomotivă aflată în urma unui tren de marfă compus din 25 de vagoane încărcate cu cărbune a deraiat, marți, în județul Vâlcea, a anunțat CFR S.A. UPDATE Rezervorul locomotivei s-a spart și combustibilul a ajuns pe șine.

Locomotiva CFR MarfaFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Conform CFR S.A., polițiștii Biroului Transporturi Feroviare Vâlcea au fost sesizați că pe ruta Băbeni-Alunu, la km 22+020, o locomotivă aflată în urma unui tren de marfă compus din 25 de vagoane încărcate cu cărbune a deraiat de la o osie.

La fața locului au mers polițiștii, care au stabilit că cele sesizate se confirmă, fiind constatate doar pagube materiale.

CFR S.A. a precizat că pe secția respectivă circulă doar trenuri de marfă, iar trenul CFR Marfă era singura garnitură care circula astăzi pe acea relație.

UPDATE La câteva ore de la incident a dat comunicat și CFR Marfă

CFR Marfă informează că în această dimineată pe raza Punctului de Lucru Craiova, intre statile Berbesti si Popesti (jud.Vâlcea) a deraiat de prima osie locomotiva care impingea un ansamblu format din 25 de vagoane al trenului nr. 60566. Trenul transporta cărbune pe relatia Alunu - Băbeni.

La fata locului intervin autoritățile abilitate, inclusiv Garda de Mediu, având în vedere faptul că rezervorul locomotivei deraiate s-a spart. O parte din continutul acestuia s-a deversat. Momentan, la fata locului, se intervine cu absorbant biodegradabil, respectiv cu substanțe chimice de neutralizat pentru limitarea impactului asupra mediului şi prevenirea extinderii poluării.

Menţionăm că nu au fost înregistrate victime. Circulatia în zonă este destinată numai transportului feroviar de marfa. Transportul de călători nu este afectat. Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite ulterior de câtre Agenția de Investigare Feroviară Română-AGIFER.

La prima constatare o posibila cauza este o defectiune tehnica la un vagon care a angrenat deraierea locomotivei care impingea trenul.

UPDATE 2: Locomotiva deraiata in aceasta dimineata a fost repusa pe sine. In prezent circulatia a fost reluata pe aceasta linie de cale ferata dedicata exclusiv transportului de marfa.